Annonce
Ugeavisen Sønderborg

B&O trækker stikket i Sønderborg: Erstattes af café

Morten Schanz har sin sidste arbejdsdag i butikken 31. marts. Foto: Kaspar Hvid
Den fynske kæde Café Mauritz åbner i Sønderborg. Det sker, når de i løbet af foråret overtager B&O's butik på Østergade.
Annonce

Sønderborg: Den fynske cafékæde, Café Maurtiz, åbner i Sønderborg, når de overtager B&O's lokaler på Østergade. Morten Schanz har gennem 12 år drevet forretningen på Østergade i Sønderborg.

- Det var faktisk ikke så slemt under finanskrisen, men de senere år er det blevet værre. Jeg kan se, at der kommer nogle sorte skyer i horisonten, og dem er der ingen grund til at sejle ind i, siger Morten Schanz.

Han fortæller, at Café Maurtiz gennem flere måneder har henvendt sig gennem en mægler fra Nordicals, men at det først er nu, at han har valgt at bide til bolle.

- Tidspunktet har været rigtigt, og nogle gange skal man bare stoppe, mens legen er god, siger Morten Schanz.

Han ved ikke, hvad fremtiden skal byde på, men han ved dog, at han i den nærmeste fremtid skal bruge tid med sin kone og børn.

Café Mauritz har i dag fire cafeer rundt omkring på Fyn, mens cafeen i Sønderborg bliver den første, der ikke ligger på Fyn. Den nye café overtager lokalerne fra Morten Schanz 1. april.

Annonce

Håber på før sommer

Ahmet Altinok er direktør i Café Mouritz, og han glæder sig til at åbne i Sønderborg.

- Jeg håber, at vi kan åbne før sommer, men det afhænger af, hvor lang tid det tager, før vi kan få alle tilladelser, så vi kan komme i gang, siger han.

- Vi ser Sønderborg som en by, hvor der er masser af udvikling, og så giver det rigtig god mening for os, fordi vi har vores hovedkontor i Svendborg, så det er nemt at komme til og fra, siger han og fortsætter:

- Vi kan ligesom bygge op fra bunden i Jylland. Jeg er helt sikker på, at det ikke er vores sidste café i det jyske.

Ahmet Altinoks vej ind i cafébranchen var ikke helt lige. Han er uddannet cand.jur, og har blandt andet arbejdet ved IBM i Irland.

- Jeg overtog, da det blev for meget for min far, men jeg er sikker på, at de kompetencer, jeg har med mig er noget, som vi har gavn af. Det er især, når det kommer til strategi og forretningsudvikling, hvor jeg føler, at det er en fordel, siger caféejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce