Annonce
Ugeavisen Sønderborg

BALS sender Kvickly-kroner til Nordborg Handel

Varehuschef Jens Iversen, Kvickly Nordborg, savner kollegerne i butikslivet., Foto: Arkiv
Både Kvickly Sønderborg og Kvickly Nordborg har besluttet at give den ekstra fortjeneste fra non-food salg til den lokale handel.
Annonce

Nordborg: Kvickly Nordborg følger Kvickly Sønderborgs gode eksempel og giver overskuddet fra non-food handel til Nordborg Handel. Det oplyser varehuschef Jens Iversen, og han fortæller, at det selvfølgelig er en beslutning, som er truffet sammen med direktøren for Brugsen for Als og Sundeved (BALS) Lars G. Andersen.

- Det er ikke andet end rimeligt, når vi må holde åbent og andre skal have lukket, siger varehuschefen.

- Her i din lokale Kvickly er vi meget optaget af at drive vores varehus i et fællesmiljø, og vi ønsker et sprudlende miljø samt en levende handelsby med masser af handel og aktiviteter og ikke mindst glade kunder. For os er gode naboer i handelslivet guld værd, siger Jens Iversen.

Annonce

Måske 100.000

- Så for at sikre den bedste mulige genstart til alle vores lokale specialdetailbutikker, viser vi vores lokale sympati, og derfor har vi besluttet at donere det, vi tjener mere end vi ellers ville have gjort på alle vores non-food vare til handelsstandsforeningen Nordborg Handel. Det skal give liv og omsætning til de lokale specialbutikker, når vi igen mødes, siger Jens Iversen, der er meget ked af at gætte på, hvor mange penge det drejer sig om. Men han tror godt, at det kan blive et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner.

- Denne donation giver vi for at vise, at vi står ved vores ansvar, og at vi tænker på det lokale handelsliv. Vi har altid støttet det lokale, og vi har altid haft et stort lokalt ansvar, så hvis der var nogen, der skulle gøre det, er det naturligvis os, siger Jens Iversen.


Denne donation giver vi for at vise, at vi står ved vores ansvar, og at vi tænker på det lokale handelsliv.

Varehuschef Jens Iversen


- Er pengene øremærkede?

- Nej, det er de ikke. Nordborg Handel må gøre, hvad de vil for dem. De kan for eksempel holde en byfest, men det blander vi os ikke i, siger Jens Iversen.

Annonce

Røde tal

Varehuschefen giver gerne penge tilbage til byen - til trods for, at Kvickly Nordborg endnu har røde tal på bundlinjen. Det går den rigtige vej for den store butik i Nordborg, og hvis nordalsingerne ville droppe turen syd for grænsen for at handle, ville det ifølge Jens Iversen give en omsætningsfremgang på op imod 20 procent, og det ville så igen betyde, at Kvickly Nordborg ville få plus på bundlinjen.

Jens Iversen lægger ikke skjul på, at det ærgrer ham, at mange vælger at handle i Tyskland, når grænsen er åben. Han siger også, at varehuset tit har vand på dåse til 60 kroner for en kasse - det er tæt på de tyske priser. Men Jens Iversen er overbevist om, at det er den danske dåsepant, som får mange til at vælge at købe sodavand i grænsebutikkerne, hvor dåserne er uden pant.

- Jeg tror også, at dem, der handler syd for grænsen, glemmer at regne udgifterne til turen med, siger varehuschefen.

Kvickly Nordborg mærker tydeligt, at grænsen er lukket. Jens Iversen siger, at - hvis vi ser på omsætningen - så var 2020 et "kongeår". Men han ønsker ligesom alle andre, at alle snart må åbne og at hverdagen igen indfinder sig.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce