Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Bankospillere: Vi er blevet degraderet ned på kasernen

Ellen Fredensborg understreger, at rollatorbrugerne altså ikke kan gå på den slags trapper. Foto: Jens Eilertsen
Bankospillet i Aktivitetshuset Alleen er ikke kommet i gang efter corona-nedlukningen, fordi der ikke er stillet egnede lokaler til rådighed.
Annonce

Sønderborg: Formanden for Aktivitshuset Alleen, Ellen Fredensborg, har det ikke så godt med, at det bankospil, der ifølge hende har eksisteret i "en menneskealder", ikke kommer i gang som planlagt.

Spillet skulle være genoptaget i denne måned efter corona-nedlukningen, men det sker ikke, for spillerne er blevet hjemløse. De har tidligere spillet i lokaler på den tidligere Reimer Skolen i Kirke Allé, men de barakker, der er uden for skolen, skal rives ned, og selve skolen skal renoveres. Det betyder, at spillerne bliver hjemløse.

Annonce

Degraderet

Kommunen har lovet at genhuse spillerne, og spillerne har fået stillet lokaler på kasernen til rådighed - men det begejstrer ikke Ellen Fredensborg. Hun siger, at foreningen er blevet "degraderet ned på kasernen".


Det kan ikke lade sig gøre at bruge de lokaler, for blandt de 70, som spiller hos os, går de 40 med rollator, og de kan simpelthen ikke gå op ad Helgolandsgade.

Ellen Fredensborg


- Det kan ikke lade sig gøre at bruge de lokaler, for blandt de 70, som spiller hos os, går de 40 med rollator, og de kan simpelthen ikke gå op ad Helgolandsgade. Der er ikke de samme muligheder for at komme til kasernen med bus, siger Ellen Fredensborg.

Heller ikke lokalerne i Familiecentret på Reimar Skolen kan bruges, for det renoveres sammen med det lokale, som spillerne sædvanligvis bruger.

Spillerne havde set det som en mulighed at samles i Frivilligcentret i Det sønderjyske Hus i Perlegade, men det er stort set booket op. Ifølge Ellen Fredensborg er der kun en tid om lørdagen, og spillerne mødes om tirsdagen.

Annonce

Kommer tidligt

- Det betyder meget for spillerne at mødes, og vi har altså vores spil uden kommunale midler og uden sponsorer. Vores gevinster er det, der kommer ind ved salget af plader. Det er det sociale, som betyder noget for spillerne. Selv om spillet først går i gang klokken 13 og slutter klokken 16, så kommer de første klokken 10. De spiller kort og spiser madpakker, indtil spillet går i gang, siger Ellen fredensborg.

Ellen Fredensborg (tv) sammen med Jonna Paulsen, der spiller med og sælger plader. Foto: Jens Eilertsen

Jonna Paulsen på 71 er en af dem, der er med hver gang - hun sælger kort, men spiller også med - og hun bruger rollator.

- Der var min svigermoder, som fik mig med - det må have været i 1993 eller 94. Spilet blev startet af Gunvor Larsen. Jeg er rigtigt ked af, at vi ikke har et sted at spille, siger Jonna Paulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce