Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Batterier og brudekjoler i meget blandet landhandel

Inger Krohn ejer sammen med manden Peter virksomheden. Foto: Jens Eilertsen

Himex - Life & Style, en ikke helt almindelig landhandel, åbner fredag 10. marts i det tidligere rådhus i Høruphav.

Høruphav: Det er ikke en helt almindelig blandet landhandel, der fredag 10. marts klokken 14 slår dørene op i det tidligere rådhus i Høruphav. Alene størrelsen - 1250 kvadratmeter under tag - gør Himex - Life & Style til noget ganske særligt i den lille by. Men også varene på "hylderne" - lige fra brudekjoler til batterier - gør den nye forretning til noget ganske særligt.

Den største aktivitet er salg og reparation af lithium batterier til cykler, droner og andet. Peter Krohn , der ejer virksomheden sammen med hustruen Inger, er en kapacitet på det område. Han ved så meget om batterierne, at han har deltaget i Kontant som ekspert, da der var problemer med batterier til elcykler. DR måtte spørge fire gange, før han sagde ja.

- Vi havde nok at se til og ønskede ikke flere nye kunder. Derfor sagde jeg først nej. Vores kunder skulle dengang vente 14 dage på at få deres batterier repareret, og det er altså meget, hvis man er gangbesværet og mangler et batteri til sit køretøj, siger Peter krohn.

Datteren Camilla Krohn erindrer, at der efter deltagelsen i Kontant var batterier til reparation stablet fra gulv til loft i hjemmet i Sønderborg, der dengang husede virksomheden.

Efter flytningen til Høruphav sælger Himex også cykler - både elcykler og almindelige tohjulere.

- Det gør vi, fordi kunderne har opfordret os til det, siger Peter Krohn.

Camilla krohn - datter af indehaverne - har ansvaret for afdelingen med tøj. Foto: Jens Eilertsen
Annonce

Life & Style

Går man fra værkstedet og cykeludsalget, står man pludselig i et rum med masser af brudekjoler, alt i tilbehør til bruden - minus sko - og et mindre udvalg i festtøj. Til at klare den afdeling er datteren Camilla Krohn ansat.

- Vi har altid interesseret os for tøj, derfor har vi taget det ind, siger Inger Krohn, som tager sig af det administrative.

Tandblegning, infrarød sauna, gaveartikler og foredrag samt udlejning af lokaler til eksempelvis yoga er også blandt aktiviteterne under det 1250 kvadratmeter store tag.

Indtil videre skal fire pesoner drive den store virksomhed. Det er fra venstre Carsten Hansen, Inger Krohn, Camilla Krohn og Peter Krohn. Foto: Jens Eilertsen
Annonce

Glad for lokaler

- Vi er rigtigt glade for vores nye lokaler, siger Inger og Peter Krohn samstemmende.

Overtagelsen tog lang tid, fordi lokalplanen skulle ændres. Området var kun udlagt til offentlig myndighed, men nu må der drives privat virksomhed og indehaverne har fået lov at indrette en bolig.

Der er i dag fire medarbejdere. Hvor mange, der er om fem år, vil parret ikke gætte på. Men de er vant til at klare det meste selv og tager derfor både weekender og aftentimer i brug. Parret kan ikke fortælle, hvornår de senest var på ferie.

Når der endelig er tid til overs for Peter Krohn, forsker han i opbavaring af strøm. I hvilken retning den forskning går, vil han slet ikke tale om. I dag er den store udfordring med strøm fra vind og sol, at den enten skal bruges med det samme eller sendes ud af landet. Men det mener batterimanden fra Hørup, at der findes en løsning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce