Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Befrielsen markeres i år under utraditionelle rammer i Gråsten

Til markeringen mindes og æres oberst Paludan-Müller, modstandsmændene Hans Feddersen og Christian M. Clausen, 42 grænsegendarmer samt Knud Vindel og Holger Biehl, som alle omkom i kamp og i KZ-lejre. Privatfoto.

Gråsten: Programmet for markeringen af befrielsen i år kan, på grund af forsamlingsforbuddet, ikke gennemføres, som det traditionelt er blevet gjort i Gråsten.

Der deltager i år kun faner fra forskellige militære enheder, foreninger og ungdomskorpsene DDS og FDF.

Kl. 19.45 bydes der velkommen ved mindemuren ved Gråsten Slot. Herefter lægges kranse og blomster ved mindemuren for oberst Paludan-Müller og ved mindetavlen for omkomne gendarmer.

Annonce

I stedet for den traditionelle mindegudstjeneste i Slotskirken holdes en kort mindeandagt ved sognepræst Hanne Beirholm Christensen, og sangen ”Altid frejdig når du går” synges.

Derefter bevæger faner og de fremmødte sig til Frihedsskulpturen ved rundkørslen Ahlefeldvej/Kongevej, hvor der lægges kranse og blomster for de omkomne modstandsmænd. Der vil ikke være fakler og taler her. Aftenen afsluttes med, at trompetister fra Rinkenæs Brandværn spiller ”The last Post”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce