Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Beskæftigelsesprojekt giver nyt mod på livet

Nikolaj Mannerup Thomsen (t.v.) og Vincent Viveiros har fået styr på og retning på deres liv, efter at de er kommet i NExTWORK. Foto: PR
Nikolaj og Vincent har efter tre måneders praktik fået fast job på slagteriet Danish Crown. Det er sket via beskæftigelsesprojektet NExTWORK.
Annonce

Sønderborg: Nikolaj og Vincent har efter tre måneders praktik fået fast job på slagteriet Danish Crown. Det er sket via beskæftigelsesprojektet NExTWORK. Begge griber chancen til at etablere en fast døgnrytme og tjene gode penge, inden de målbevidst rykker videre for at tage en uddannelse.

- Vi har fået et godt job, vi tjener dobbelt så meget som før, og så har vi fået en god ven oveni. Sådan lyder det samstemmende fra Vincent Viveiros, 28 år, og Nikolaj Mannerup Thomsen, 19 år. De er begge ansat på Danish Crown i Blans, hvor de har fået job via beskæftigelsesprojektet NExTWORK. Formålet med projektet er at støtte unge i at få job og/eller gå i gang med en uddannelse.

Annonce

Gik i stå

Nikolaj Mannerup Thomsen har taget 10. klasse og EUD, men gik i stå, da han skulle vælge læreplads. Han er ikke i tvivl om, at han vil være kørelærer, men det kan han først blive, når han er 24 år. Forud skal han bestå nogle kurser i bl.a. pædagogik og kommunikation, og da han selv skal betale sin uddannelse, passer det ham godt at havde et job og spare op de næste tre-fire år.

Vincent Viveiros har også taget 10. klasse og gik i gang med at tage HF, men droppede ud. Siden har han haft flere, kortvarige jobs.

- Men generelt må jeg bare sige, at jeg var kommet ud på et skråplan, hvor jeg ikke havde nogen forpligtelser, ikke noget at stå op til, og jeg oparbejdede en gæld. Det var ikke ret godt, så NExTWORK har været et nødvendigt og godt wake up-call for mig, fortæller Vincent.

Han vil arbejde de næste to-tre år for at få sin gæld ud af verden, hvorefter han vil søge ind på enten socialrådgiver- eller pædagogstudiet.

Annonce

Guld værd

Begge har mange roser til både NExTWORK og om Danish Crown. Vincent siger:

- Det har været guld værd, at medarbejderne i projektet fik rusket mig ud af den dårlige spiral, jeg var havnet i. Og jeg glæder mig til at få min gæld væk og til at komme i gang med en uddannelse.


Det var også hårdt i starten at stå så tidligt op. Vi møder jo på arbejde kl. 6, så vækkeuret ringer tidligt. Men nu er det blevet en god vane, og jeg nyder virkelig at kunne sige, at jeg har et arbejde og tjener mine egne penge.

Vincent Viveiros


- Samtidig må vi sige, at vi er blevet utrolig godt modtaget på Danish Crown. Vi har gode kolleger, som også er blevet venner. Vi arbejder begge med opskæring, og det var hårdt i benene i starten, hvor vi skulle vænne os til at stå op og arbejde i så mange timer. Men kollegerne opmuntrede os og sagde, at sådan var det for alle, og vi kom da selvfølgelig også igennem det, fortæller Nikolaj.

Vincent tilføjer: Det var også hårdt i starten at stå så tidligt op. Vi møder jo på arbejde kl. 6, så vækkeuret ringer tidligt. Men nu er det blevet en god vane, og jeg nyder virkelig at kunne sige, at jeg har et arbejde og tjener mine egne penge. Jeg sørger selv for mad på bordet. Min selvtillid har da fået et ordentligt løft.

De to unge mænd bor i Sønderborg og kan således følges ad til og fra arbejde og på den måde dele udgiften til brændstof. De følges også ad og møder trofast op, når der en gang om måneden er netværksmøde for NExTWORK-deltagerne.

NExTWORK

Et beskæftigelsesprojekt for unge på 18-29 år, som ikke er under uddannelse eller i job. Projektet er forankret i Jobcenter Sønderborgs Ungeafdeling og udføres i samarbejde med Rockwool Fonden. De unge tilbydes tre måneders praktik, mødes en gang om måneden i en netværksgruppe og har en fast vejleder, ligesom en psykolog er tilknyttet.

Virksomhederne er del af et netværk for de arbejdspladser, som tilbyder praktikpladser. De deltager i netværksmøde fire gange om året og møder de unge ved forskellige arrangementer. Målet er at give de unge arbejdserfaring, personlige og sociale færdigheder, så de fastholdes i job eller tager en uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce