Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Biltema kommer med grøn profil og social ansvarlighed

Jacob Møller, Næstved, administrerende direktør for Biltema i Danmark (th) sammen med adm direktør i Hanssen Ejendomme Michael Andersen, Høruphav. Foto: Jens Eilertsen
Det nye center i Sønderborg Øst får både varmepumpe og solceller på taget, og en stor del af medarbejderne bliver personer, som har en skæv indgang til arbejdsmarkedet.

Sønderborg: Når Biltema åbner i Sønderborg på grunden ved Billigblomst, så får Sønderborg ikke kun et 6600 kvadratmeter varehus med café og 19.000 varenumre til bilen, kontoret, fritiden og hjemmet. Byen får også et varehus med en grøn profil og en social ansvarlighed.

Det fortæller adm direktør i Biltema Danmark Jacob Møller. Han er i Sønderborg for at mødes med adm direktør i Hanssen Ejendomme, Michael Andersen, der har været med til at hente den store virksomhed til Sønderborg. Vi møder direktøren på grunden ved Augustenborg Landevej, hvor han fortæller om processen, profilen og fremtidsplanerne.

På tale i 2017

Vi skal helt tilbage til 2017, da Sønderborg første gang kom på tale i Biltema. Jacob Møller fortæller, at rådgivere og udviklere blev ved med at tale om denne her fantastiske by på Als - en by, som Jacob Møller slet ikke kendte. Men han blev nysgerrig, og i 2018 var der den første kontakt til Michael Andersen.

Der var dog på det tidspunkt en politik i Biltema, der gjorde, at Biltema helst overtog kommunale grunde. Nu er situationen en anden, og i dag er Jacob Møller slet ikke i tvivl om, at grundens beliggenhed er optimal. Han er også glad for naboerne Billigblomst og det kommende Bauhaus.

Biltema i Hjørring
Annonce

Vild vækst

Biltema et svensk firma med op imod 200 varehuse i Sverige, Norge, Finland og Danmark. I Danmark er virksomheden i vild vækst - der åbner nye varehuse i Thisted, Herning og Kalundborg, før turen kommer til Sønderborg, som bliver Biltema nummer 18.

Målet er at nå 25 til 30 huse inden for kort tid, men i dag er det ikke let af få håndværkere og råvarer. Det forsinker processerne og fordyrer dem. Claus Møller fortæller, at opførelsen af et varehus på tre til fire måneder er blevet mellem 15 til 20 procent dyrere.

- Vi ser ikke længere, at håndværkerne vil køre fra den ene ende af landet for at klare en opgave. Alle har nok at se til, siger Jacob Møller.


Vi ser ikke længere, at håndværkerne vil køre fra den ene ende af landet for at klare en opgave. Alle har nok at se til.

Jacob Møller, adm direktør Biltema


Annonce

Social ansvarlighed

Biltema kommer til Sønderborg med en grøn profil - varehuset får både varepumpe og solceller, og der lægges vægt på, at der bruges bæredygtige materialer.

Men også den sociale ansvarlighed fylder meget. Jacob Møller fortæller, at Biltema vil samarbejde med Jobcenter Sønderborg om rekruttering af nye medarbejdere, og at firmaet gerne ansætter personer med en skæv baggrund. Direktøren siger, at der findes rigtigt mange gode medarbejdere derude, som har vanskeligt ved at sætte tingene ned på papir - og dem vil direktøren gerne give en chance.

- Vi vil meget gerne møde vores nye medarbejdere, og derfor arrangerer vi noget, hvor vi kan se, om de har et godt smil og den rigtige gnist i øjet. Det gjorde vi også i Slagelse, og her dukkede der så mange op, at vi måtte hente flere interviewere. Folk stod flere timer i kø, siger Jacob Møller.

Der skal ansættes omkring 30 på fuld tid og 25 på deltid i det nye varehus i Sønderborg.

BIltema - ikke dækkende navn

Biltema er fra 1963, hvor Sten Åke Lindholm fra Linköping, Sverige, åbnede som postordrevirksomhed. De første varehuse kom til få år efter, og i Danmark åbnede den første butik i Næstved for snart 20 år siden.

Gennem årene er der kommet stadig flere varer på hylderne, og i dag er der 19.000 varenumre. Til biler sælges der både værktøj og udstyr.

Biltema handler også med støvsugere, rengøringsudstyr, tilbehør til computere og smartphones, campingudstyr, værktøj til alle formål, fliser, maling, alt til båden og alle slags cykler og tilbehør.

Den danske direktør mener ikke, at et navneskift er muligt - selv om han indrømmer, at navnet ikke er dækkende. Situationen er dog den, at Biltema i Sverige er blandt de fem mest kendte brands, og derfor er et navneskifte ikke på tale.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vind billetter til Buster i biografen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Ugeavisen Sønderborg

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Ugeavisen Sønderborg

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Ugeavisen Sønderborg

Marie brænder for sit job i en klassisk mandeverden

Ugeavisen Sønderborg

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Ugeavisen Sønderborg

Hemmeligholdte oplysninger sår tvivl om  havmøllepark i Lillebælt

Ugeavisen Sønderborg

Familiejagt på rejer, krabber og fladfisk i Fynshav

Ugeavisen Sønderborg

Trækplaster i Nordborg: Lokale og turister står i kø i over en time

Ugeavisen Sønderborg

Aggressive måger er en plage for de forretningsdrivende: - Når ungerne falder af tagene hakker forældrene efter os

Ugeavisen Sønderborg

Efter folkeskolen udvikler vi sjældent vores læseevne: Prøv selv en gratis læsetest her i artiklen

Ugeavisen Sønderborg

Biografejere sløjfede egen løn: Øger overskud trods voldsomt covid-19-år

Ugeavisen Sønderborg

Verdens største krigsskib på besøg: Britisk sømand blev begravet med manér

Ugeavisen Sønderborg

KunstPunkt får besøg af kunstner fra Køge

Ugeavisen Sønderborg

Ny badebro på Nordals bliver indviet

Ugeavisen Sønderborg

Kloakarbejde spærrer landevej i fem måneder

Ugeavisen Sønderborg

Sejlbåd sad fast i sandet og slog alarm

Ugeavisen Sønderborg

Lara åbner salon til negle og skønhedspleje- og så læser den 23-årige mor til to til socialrådgiver i sin fritid

Ugeavisen Sønderborg

Se den vilde video: Flemmings bil sagde en mislyd - her springer kat ud gennem benzindækslet

Ugeavisen Sønderborg

18 års fødselsdagfest greb om sig: Unge arrangerer festival ved gymnasium

Ugeavisen Sønderborg

Stor interesse for at spise skattefrit: Salg af sommergave er en succes

Ugeavisen Sønderborg

Landsbybusser genindføres en række steder i kommunen

Annonce