Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Birgit og Thorkild har været med siden 1976

Birgit Christensen kan slet ike undvære arbejdet med spejderne. Foto. Jens Eilertsen
- Det er en stor fornøjelse at være sammen med de mange glade børn, siger Birgit Christensen, der sammen med manden har været aktive i KFUM-spejderne i Høruphav siden starten for snart 44 år siden.
Annonce

Høruphav: - Vi er flere, som nærmest har boet her i spejderhytten en uge for at få alt klart til julemarkedet. Vi har haft travlt med at lave juledekorationer og få alt andet klart. Markedet er vigtigt for KFUM-spejderne Høruphav, for vi tjener omkring 20.000 kroner hvert år. De penge går til spejderarbejdet, til hytten og til korpset.

Ugevavisen møder Birgit Christensen på julemarkedet, og hende kan man - sammen med manden Thorkild Christensen - uden at fornærme nogen kalde "korpsets garvede hjælpere". De har begge været med siden starten i 1976, og Birgit Christensen kan slet ikke forestille sig et liv uden spejderbevægelsen.

Hun begyndte selv som spejder i FDFerne i Århus som otte-årig. Hun kom sdom voksen med i Høruphav i 1976 og blev her leder i 1980, da den første af hendes tre sønner kom med. Alle børnene har været spejdere, og nogle af børnebørnene er det.

Det er meget givende at være med, du får glæde sammen med børnene og så er det jo dejligt med friluftsliv. Og så er der jo turene til de store lejre. Vi var med i den første store fælles lejr i Holsztebro i 2012 og igen i Sønderborg i 2017

Birgit Christensen

Annonce

Lønnen er smil

- Det er meget givende at være med, du får glæde sammen med børnene og så er det jo dejligt med friluftsliv. Og så er der jo turene til de store lejre. Vi var med i den første store fælles lejr i Holsztebro i 2012 og igen i Sønderborg i 2017, siger den 75-årige spejder, der er uddannet lærer og som arbejdede 38 år på Ulkebøl Skole.

Birgit og Thorkild har været med siden 1976. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce