Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Blå Gymnasium fik 3.plads i DM i Nationaløkonomi

Benjamin Schmidt (t.v.) og Niklas Godbersen (t.h.) fra Det Blå Gymnasium i forbindelse med præmieoverrækkelsen. Privatfoto
Eleverne Niklas Godbersen og Benjamin Schmidt fra Det Blå Gymnasium opnåede en 3. plads ved DM i Nationaløkonomi med bøger og 4000 kroner i præmie.
Annonce

Sønderborg: Forleden drog fem elever i 3.g på Det Blå Gymnasium i Sønderborg til DM i Nationaløkonomi i København. Normalt foregår det hos Copenhagen Business School (CBS), men var i år på grund af covid-19 flyttet til større rammer i biografen Cinemaxx i Fisketorvet i København.

- Skolen har tradition for at komme hjem med gode placeringer, og i år har der faktisk været svært at trække et hold ud, da der har været mange gode kandidater at vælge i mellem, sagde lærer på skolen, Kent Kramer, forud turen. Og han er da heller ikke blevet skuffet.

For to af eleverne, Niklas Godbersen og Benjamin Schmidt, opnåede en 3. plads. Ud over æren fik de desuden nogle bøger og 4000 kroner i præmie.


Vi meget tilfredse og stolte over over resultatet, da der samlet set var mere end 100 andre ambitiøse unge mennesker.

Niklas Godbersen


De fem elever var fordelt på to hold og har alle faget på A-niveau og selv forberedt problemstillinger med emner, som de skulle fremlægge. Det overordnede tema var "Forbruget under corona".

Annonce

Spot på elafgifter

Selv beskriver de to gymnasielever deres problemformulering således:

"Hvorfor har vi ikke længe reduceret den elafgift?’ Vi undrede os over, hvorfor Danmark har den anden højeste afgift på el i hele Europa. Vi fandt hurtigt ud af, at den høje elafgift skyldes en regulering af elforbruget i de danske hjem, da størstedelen af energien på daværende tidspunkt kom fra fossile brændstoffer. Energien kommer i dag i høj grad fra grønne energikilder. Derfor er der ikke længere den samme grund til at regulere energiforbruget, som før. Vi kunne derfor konkludere, at den høje elafgift er med til at bremse den bæredygtige udvikling".

- Vi meget tilfredse og stolte over over resultatet, da der samlet set var mere end 100 andre ambitiøse unge mennesker, tilføjer Niklas Godbersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce