Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Blomsterhjørnet fylder 50 år - og det er ikke den eneste runde dag

Kirsten Lassen og broderen Svend Lauritzen overtog for 30 år siden Blomsterhjørnet efter forældrene. Foto: Jens Eiletsen
24. september er det 50 år siden, butikken åbnede. Få dage senere kan Kirsten Lassen og broderen Svend Lauritzen fejre 30 års jubilæum som indehavere.
Annonce

Sønderborg: Svend Lauritzen bevæger sig hjemmevant mellem potter og planter i Blomsterhjørnet, Alsgade 3 - og det er der ikke noget at sige til. Den 63-årige butiksindehaver kom nemlig i Blomsterhjørnet som ung, fik sin uddannelse i butikken i 1974 eller 1975 og har arbejdet der siden.

Butikken blev åbnet af Svend Lauritzens forældre i slutningen af september 1970 og står således foran 50 års jubilæum - men her stopper de runde dage ikke. Blomsterhjørnet blev nemlig overtaget fra forældrene af Svend Lauritzen og søsteren Kirsten Lassen i begyndelsen af oktober 1990. Det er snart 30 år siden.


Gå på pension? Det har vi ikke talt om. Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, hvis ikke jeg skal være her.

Svend Lauritzen


De to runde dage - eller tre, om man vil - markeres med et udsalg to dage sidst i denne måned med 50 procent på potteplanter, og så skal ejerne ud at spise med butikkens fire medarbejdere.

Kirsten Lassen fortæller, at hun og broderen overvejede, om den runde dag skulle markeres med et åbent hus, men efter lidt snakken frem og tilbage nåede de frem til, at de tændte mere på at give kunderne mulighed for at købe billigt ind, og at det ikke er smart at invitere til den slags arrangementer i en coronatid.

Annonce

56 købmænd i Sønderborg

Kirsten Lassen og Svend Lauritzen voksede op i bygningen lige over for Blomsterhjørnet. Forældrene var egentlig købmænd, og de havde butik i de lokaler, som i dag huser salonen 5. Avenue, men udviklingen og et parti krysantemum-potter var årsagen til, at der blev sat punktum for den karriere.

Der skete nemlig det, at faderen købte potterne på en auktion, og de blev stillet foran købmandsforretningen og solgt for 98 øre. Blomsterne blev revet væk, og da lokalet, som i dag huser Blomsterhjørnet, blev ledigt, indrettede forældrene en blomsterbutik.

Det gik fint - det gjorde det så til gengæld ikke i købmandsforretningen. Dengang var der 56 købmandsbutikker i Sønderborg, og da Favør og andre større butikker med et nyt koncept kom til byen, skrumpede antallet af købmænd. Forældrene fandt efter et år ud af, at det var bedre at handle med blomster end at være købmand og lukkede den ene butik.

Annonce

Lad os nu se

Svend Lauritzen har en uddannelse blomsterdekoratør. Kirsten Lassen er uddannet korrespondent og havde sin egen genbrugsbutik med bøger og blade, før hun valgte at bliver indehaver af en blomsterbutik.

Kirsten Lassen er 59 år og broderen er fire år ældre, men de har ikke aktueller planer om at sælge eller trappe ned.

Det er ikke uden udfordringer at drive butikken i Alsgade - den blev først ramt af lukningen af Damgade, og tiden med nedlukning var hård. Har det så fået søskendeparret til at overveje at sælge?

- Gå på pension? Det har vi ikke talt om. Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, hvis ikke jeg skal være her, siger Svend Lauritzen.

Der er ikke en tredje generation på vej til at overtage butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce