Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Boligforening vil have solceller på almene boliger

Mange bygninger rundt om i landet har fået solceller på taget. Det kan også komme til at ske i Stenbjergparken i Sønderborg. Arkivfoto
Økonomiudvalget har taget stilling til, om Sønderborg Kommune skal stille en lånegaranti for Sønderborg Andelsboligforening, som vil have solceller.

Sønderborg: Fremover vil beboerne i Stenbjergparken i Sønderborg formentlig bede lidt ekstra til vejrguderne for at få solskin.

For Sønderborg Andelsboligforening har søgt om en kommunal garanti for optagelse af et lån på 3.343.613 kroner til opførelse af solceller i den del, de kalder afdeling 30 i Stenbjergparken.

Den ansøgning drøftede økonomiudvalget på et møde onsdag den 21. april, hvor konklusionen blev, at udvalget sagde god for at give garantien, oplyser borgmester Erik Lauritzen (S).

- Jeg forventer, at det bliver gennemført, men det er op til byrådet at sige endeligt ja eller nej, siger han og roser projektet.

Borgmesteren ser varmt på, at Sønderborg Andelsboligforening og de øvrige boligforeninger i kommunen bakker op om ProjectZero, som er Sønderborgs vision om, at reducere områdets CO2-udledning til nul i 2029.

I Stenbjergparken er det anslået, at monteringen af solceller vil give beboerne en besparelse på el på 27 kr./m2/år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce