Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Boligmarked: Køberne slår hurtigere til i Sønderborg

Der er i gennemsnit skåret ti dage af salgstiden for et hus i Sønderborg Kommune i forhold til de seneste tre år. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Boligkøbere i Sønderborg Kommune er blevet hurtige til at skrive under på købsaftalen. Det viser Boligsidens opgørelse over salgstiden på boligmarkedet, som er beregnet af Nordea Kredit.
Annonce

Sønderborg: I Sønderborg har det i gennemsnit taget 220 dage at sælge et hus i år. Det er et fald på ti dage i forhold til gennemsnittet for samme periode de seneste tre år. Salgstiden på sommerhuse er faldet med hele 90 dage, hvilket har bragt salgstiden ned på 320 dage, mens salgstiden på lejligheder er nede på 260 dage, skriver Danbolig i en netop udsendt pressemeddelelse.

- Forklaringen på de faldende salgstider skal findes i, at der er flere købere end sælgere i markedet med historisk få boliger til salg. Det skaber flere lynsalg, som presser den gennemsnitlige salgstid ned, siger Kent Freiberg, som er indehaver af Danbolig Sønderborg.

Annonce

Landsdækkende fænomen

Det er et landsdækkende fænomen, at boligsalget er gået op i tempo. I 73 ud af 93 kommuner er salgstiden for både huse, lejligheder og sommerhuse enten reduceret eller uændret, når man sammenligner gennemsnittet for indeværende år med de seneste tre år.

På landsplan har det i gennemsnit taget 150 dage at sælge et hus, 240 dage at sælge et sommerhus og 100 dage at sælge en ejerlejlighed. Sammenlignet med gennemsnittet for forrige år og for de seneste tre år er det en salgsrekord for alle boligtyper.

I øjeblikket er det sælgers marked, hvor mange af de attraktive boliger bliver solgt, inden de bliver annonceret på nettet. Selvom det går stærkt på det lokale marked, er det dog vigtigt, at man som køber ikke tager forhastede beslutninger, siger Nordea Kredits boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce