Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Boligsalget boomer i Sønderborg

Der er godt gang i hussalget i Sønderborg Kommune - særligt de bynære huse, som eksempelvis her i Parkgade. Foto: Henrik Rath
Sønderborg er en af de kommuner, der har gjort coronakrisens frygtede negative indflydelse på boligpriserne til skamme. Ejendomsmæglerne har travlt som aldrig før og mangler huse til salg. Mange bysbørn vender hjem.
Annonce

Sønderborg: - Hvis der er nogen, der går og overvejer at sælge, skal de bestemt ikke holde sig tilbage, lyder det klare budskab fra ejendomsmægler og indehaver af Home Sønderborg, Merethe Lund Brock.

For mens huspriserne i gennemsnit er steget 1,2 procent på landsplan, så er stigningen på fem procent i Sønderborg Kommune målt fra maj 2019 til maj 2020. Det viser de nye maj-tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er udregnet som et tre måneders glidende gennemsnit for marts, april og maj – altså de tre måneder, hvor corona har sat dagsordenen i Danmark.

- Der var pænt gang i salget op til coronaens indtog i marts. Så kom der lige et dyk på et par uger, og så tog det ellers fart igen, tilføjer Merethe Lund Brock, der peger på samme eksplosive gang i salget af sommerhuse.

Annonce

Bysbørn vender hjem

Sønderborg er dermed i selskab med godt halvdelen af landets kommuner, der oplever stigende priser. Det er primært de jyske kommuner, der oplever prisstigninger, men også flere sjællandske kommuner som eksempelvis Faxe, Greve, Glostrup og Rudersdal.

- Det er jo fantastisk, når man tænker, at Nationalbanken spåede fald på op til 12 procent. Det er primært Sønderborgområdet, der er stor efterspørgsel efter. Men vi har også haft hurtige salg andre steder. Og så er der en tendens til, at flere, som kommer fra området, flytter tilbage. Det er ofte, at vi sidder og siger "Når der var en til", siger Merethe Lund Brock.

Mange huse i Sønderborg får i øjeblikket ikke lov til at ligge længe.
Annonce

Kom ud af busken

Travlheden bekræftes af ejendomsmægler hos Danbolig, Kent Freiberg.

- Det går bare stærkt, og hvis nogle vil sælge, skal de bare komme ud af busken. Det er sælgers marked - det har corona ikke kunnet gøre noget ved bortset fra et par ugers afventning i marts, siger Freiberg.

Hos EDC Poul Erik Bech bekræfter man det samme, men afdelingsleder og partner, Michael G. Hansen havde for travlt til at nå at vende tilbage for at uddybe.

Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, tilføjer:

- Vi har nu de data, der skal til for at sige, at der har været en positiv prisudvikling på huse, mens corona har været her.  Det er foreløbig ikke gået så galt med priserne, som vi kunne have frygtet kort efter nedlukningen af Danmark. Særligt i flere jyske kommuner har priserne fået et pænt nøk opad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce