Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgens centermanager: Slut med os og dem

Et af de tomme lokaler huser Borgens julelandskab. Foto: Jens Eilertsen
Centermanager mødte i de første år skeptikere - nu er de væk eller har mistet mælet.
Annonce

Sønderborg:  Centermanager Flemming Enghave siger, at Borgen Shopping, der åbnede i 2013, i dag er en etableret del af Sønderborgs handelsliv. Det har centret ikke altid været. I starten - når centermanageren var i dialog med resten af Sønderborgs handelsliv - var der meget "dem" og "os", fordi kritikerne mente, at der ikke var plads til så mange nye butikker i Sønderborg og at gågaden derfor ville komme til at lide.

Sådan er det ikke gået. Der sker stadig rigtigt meget i Perlegade - inden for de seneste 14 dage er der åbnet to nye butikker, Meincke og Living-Room. Det har ugeavisen skrevet om.

Flemming Enghave synes, at Borgen Shopping er med til at give et komplet handelsliv i Sønderborg - han siger, at Borgen står for det moderne, gågaden og resten af bymiden er til det historiske, traditionelle og hyggelige og Sønderborg Øst er til de store enheder.

Annonce

Tomme lejemål

Der er enkelte tomme lejemål i Perlegade, og i Borgen Shopping, der har 45 lejemål, er fire ledige.

- Det er, som det skal være. Selvfølgelig ville det da være optimalt ikke at have tomme lokaler, men centret skal jo også have varer på hylderne - der skal være noget at putte noget nyt ind i, siger Flemming Enghave, der også fortæller, at Borgen Shopping jævnligt siger nej til interesserede lejere. Det er vigtigt for centret, at det er de rigtige lejere, som kommer ind, så butikkerne ikke ligner hinanden for meget.


Selvfølgelig ville det da være optimalt ikke at have tomme lokaler, men centret skal jo også have varer på hylderne - der skal være noget at putte noget nyt ind i, siger Flemming Enghave, der også fortæller, at Borgen Shopping jævnligt siger nej til interesserede lejere. Det er vigtigt for centret, at det er de rigtige lejere, som kommer ind, så butikkerne ikke ligner hinanden for meget.

Centermanager Flemming Enghave


- Der er mange tøjbutikker i Borgen.

- Ja, men vi kan sagtens have flere - de skal bare være forskellige fra dem, vi har. Men vi går efter det, vi ved kunderne efterspørger. For eksempel så stod boghandleren og legetøjsbutikken øverst på vores liste.

- Hvordan ved I, hvad kunderne efterspørger?

- Vi laver korte stop-interviews i centret.

Annonce

Elektronik øverst på liste

- Hvilke butikker kunne du tænke dig i centret?

- Vi vil meget gerne have en elektronikbutik, men det er vanskeligt, for den slags butikker er i dag kæmpestore, og så passer vores husleje ikke - der er jo en hård konkurrence på prisen i den branche. Men kunne vi finde en elektronikbutik med et koncept, der passer ind i Borgen, så ville det være fantastisk.

- Det er dyrere at leje sig ind i Borgen end i Sønderborg?

- Ja, vi er et citycenter. Det er dyrere at bygge i bymidten og grunden er dyrere. Borgen er jo ikke som Kolding Storcenter, der ligger på en mark.

Garnbutik

- På vores hjemmeside har der været mange, som efterlyser en garnbutik. Den gamle butik i Sønderborg er jo lukket og det samme er Garniture i Nordborg.

- Vi vil gerne have en garnbutik, men den slags butikker skal jo have en specialist til at betjene kunderne - det gør jo ikke, at kunderne kommer og ved mere om produkterne end dem, der ekspederer.

Der sker både noget i stuen og uden for vinduerne i denne juleudsmykning. Foto: Jens Eilertsen

De fire ledige lejemål er på 60, 100 og to gange 250 kvadratmeter.

- Har I forhandlinger med nogen?

- Det har vi altid. Lige nu på lokalet på 60 og et på 250 kvadratmeter.

Fantastisk by

Flemming Enghave mødte for første gang Sønderborg, da han som barn var på lejrskole. Planerne om etablering af et citycenter i byen så første gang dagens lys i 2000, men det var først seks år senere, Flemming Enghave blev koblet på. Han har været centermanager siden åbningen i 2013, og han er meget imponeret over den udvikling, som Sønderborg har været gennem.

Centermanager Flemming Enghave, Borgen Shopping. Foto: Privt

- Der er udvikling så godt som hele vejen igennem, og det var helt fantastisk at se, at det ikke en gang gik i stå under finanskrisen, siger Flemming Enghave, der tildeler Danfoss og Linak en stor del af æren for, at Sønderborg sammen med Esbjerg og Kolding forventes at blive landsdelens kraftcentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce