Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgerne skal inddrages i kommunens politik for arkitektur og bevaring

Den tidligere kunstskole og misbrugscentret ved siden af på Brorsonsvej er gamle bygninger, som kommunen ejer og vil udarbejde bevaringspolitik for. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune vil skabe et fælles afsæt for, hvordan der skal arbejdes med ny bebyggelse, omdannelse af by, bevaring af kulturarvsværdier og landsbyer. Derfor har teknik- og miljøudvalget behandlet og godkendt et kommissorium til formålet.
Annonce

Sønderborg: Byrådets flertalsgruppe besluttede allerede efter kommunalvalget for tre år siden, at kommunen skal have en politik for arkitektur og bevaring af ejendomme. Målet er, at kommunens historie og arkitektur skal prioriteres og også blive mere kendt blandt borgerne.

Til det formål er der nu kommet et kommissorium – et oplæg – til politikken formuleret og godkendt af teknik- og miljøudvalget. Det skal følges op af en handleplan, som revideres hvert fjerde år.

- Kommissoriet er udtryk for, at vi med politikken som redskab vil arbejde med en samlet og ensartet tilgang til nybyggeri og eksisterende, bevaringsværdigt byggeri – en rød tråd, kan man sige. Og så er det også udtryk for et stærkt ønske fra os om, at vi gerne vil øge borgernes interesse i og involvering i udviklingsprojekter sådan som det allerede sker i forhold til for eksempel den historiske bymidte i Augustenborg og Sundgade i Sønderborg, siger teknik- og miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Annonce

En værktøjskasse

Udvalgets næstformand, Stefan Lydal (DF), er enig:

- Vi ser en arkitektur- og bevaringspolitik som en vigtig del af en værktøjskasse, som vi kan åbne og bruge, når vi ønsker bred involvering i større projekter, men også når vi skal forholde os til enkeltstående ansøgninger. Der kan nemt gå "sag til sag"-holdninger i de enkelte afgørelser, fordi der altid er forhold, som er forskellige fra sag til sag, fra bygning til bygning. Vi har brug for en politik, som ser helheden og skitserer en tydelig, generel holdning til arkitektur og bevaring, siger Stefan Lydal.

Kommunen har allerede tiltag inden for området – såsom Bygningsforbedringsudvalget, det netop gennemførte Arkitekturens Dag og uddelingen af priser for smuk bygningskultur, som skal indgå i politikken.

Formålet er, at politikken skal være synlig og nå bredt ud til både lokale og besøgende, så det er tydeligt, at arkitektur er en del af kommunens identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce