Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgmester er udpeget til Vækstteam Sydjylland

Borgmester Erik Lauritzen(S) er en af tre fra Sønderborgområdet, der er udpeget til at være med i Vækstteam Sydjylland. Arkivfoto: Claus Thorsted
Borgmester Erik Lauritzen(S) er udpeget til Vækstteam Sydjylland sammen med to andre repræsentanter fra Sønderborgområdet. Regeringen nedsætter syv regionale vækstteams dækkende hele landet, som skal komme med anbefalinger til, hvordan der bedst kan investeres i erhvervsfyrtårne, der styrker vækst og beskæftigelse.

Sønderborg: Vækstteam Sydjylland skal nu i arbejdstøjet for at finde frem til, hvordan der bedst kan investeres i lokale erhvervsstyrker, som har potentiale til at få Sydjylland styrket ud af covid-19-krisen og skabe vækst og beskæftigelse i hele landsdelen. Det skal ske under temaet "Omstilling fra olie til grøn industri".

Til den opgave er tre fra Sønderborg udpeget. Det drejer sig om Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen(S), Marita Geinitz, formand for 3F Als, og Kjeld Stærk fra Danfoss.

- Jeg er utrolig glad for, at regeringen har udpeget mig til Vækstteam Sydjylland, og det glæder mig også meget, at Sønderborgområdet er så godt repræsenteret i vækstteamet. Samlet set har Sydjylland gode muligheder for at opbygge nye klimavenlige erhvervsfyrtårne, der kan skabe yderligere vækst og udvikling i et område af Danmark, hvor vi har særligt fokus på eksport af energirigtige løsninger. Jeg forventer, at vi kan pege på konkrete initiativer, der har potentiale til at bringe Sydjylland godt ud af coronakrisen med fokus grønne løsninger, udtaler Erik Lauritzen i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

Annonce

Tværkommunalt

Baggrunden for temaet er, at bestyrelsen for det tværkommunale Erhvervshus i Sydjylland tidligere har beskrevet potentialet for at opdyrke et regionalt erhvervsfyrtårn.

Sønderborgområdet har igennem en længere årrække haft fokus på energioptimering og udnyttelse af ny teknologier. Dette har udviklet verden i en mere grøn retning med blandt andet elektrificering af infrastruktur, bæredygtig industri- og fødevareproduktion suppleret med lokal uddannelse af højspecialiseret arbejdskraft.


Forudsætningen for alle de aktiviteter er, at der er gode uddannelsesmuligheder og adgang til specialiseret arbejdskraft. Så vi vil i vækstteamet komme til at pege på nye uddannelser i Syddanmark, som der er skabt i et offentlig-privat samarbejde blandt andet med Center for Industriel Elektronik på SDU i Sønderborg.

Erik Lauritzen(S), borgmester i Sønderborg


Denne udvikling skal ses i sammenhæng med resten af Sydjylland, hvor den grønne omstilling af logistikbranchen udmønter sig konkret i etableringen af Europas største Power-to-x anlæg i Fredericia. Dette suppleres af en accelererende omstilling fra olie til grøn energi, der skal udvikles og supporteres af højt specialiserede virksomheder med udgangspunkt fra Esbjerg Havn.

Vækstteam Sydjylland

Syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så landet kommer godt igennem coronakrisen.

De regionale vækstteams skal i deres arbejde se på temaer, og for Vækstteam Sydjylland er overskriften: Omstilling fra olie til grøn industri.

Vækstteam Sydjylland består af ni repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene:

Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg Kommune

Kjeld Stærk, bestyrelsesformand i Andersen Pedersen Maskin- & Specialfabrik A/S og Danfoss IX

Marita Geinitz, formand for 3F Als og næstformand i Regionalarbejdsmarkedsråd Sydjylland

Torben Blåholm, direktør for Blåholm A/S og næstformand for Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse

Henrik Dam, rektor for Syddansk Universitet og medlem af Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse

Gitte Kirkegaard, adm. dir. og ejer af Logitrans A/S

Dan Holmgaard Rasmussen, afdelingsformand for Dansk Metal Vest

Per Michael Johansen, rektor for Aalborg Universitet

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune

Vækstteam Sydjylland skal arbejde frem til maj 2021, hvor vækstteamet senest skal indgive sine anbefalinger til regeringen.

Marita Geinitz, formand for 3F Als og næstformand i Regionalarbejdsmarkedsråd Sydjylland, er også med i vækstteamet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce