Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgmester klar til klimatopmøde

Sønderborg skal til topmøde om klima.
Annonce

Sønderborg: Sønderborg er sammen med 19 andre danske kommuner med i projektet DK2020.

Planen er, at de sammen skal arbejde for at leve op til Parisaftalen, der fastsætter mål for klimaindsatsen.

Projektet er inspireret af et internationalt samarbejde, kaldet C40, der involverer 94 af verdens største byer, som kæmper for at leve op til Parisaftalens mål.

Borgmester Erik Lauritzen (S), kommunaldirektør Tim Hansen og ProjectZero-direktør Peter Ratjhe er sammen med de 19 øvrige kommuner inviteret til C40 Mayors Summit, et klimamøde i København, der afvikles onsdag til fredag i denne uge i København.

Til mødet skal de præsenteres for ledende politikere og klimaeksperter.

”Det er vigtigt at kommunerne er ambitiøse i deres arbejde med klimaudfordringerne, hvilket vi fik bekræftet af førende klimaeksperter der deltog på den netop gennemførte klimakonference i Sønderborg. C40 Mayors Summit giver os ny inspiration og viden, så vi også i Sønderborg Kommune kan afprøve de store byers klimaværktøjer, så vi sikrer at Sønderborg er med i front”, fortæller Peter Rathje, direktør i ProjectZero.

De 20 i alt kommuner skal den onsdag deltage i en særskilt DK2020 Masterclass. Her skal de diskutere med borgmeste og eksperter fra C40 byerne, før de deltager i resten af klimatopmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce