Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgmester om markeringen af genforeningen: Fest og alvor

Borgmester Erik lauritzen siger, at der har været masser af forberedelse til markeringen af genforeningen. Foto: Arkiv
Kommunen inviterer alle til at høre om markeringen af genforeningen på Sønderborghus 16. januar.
Annonce

Sønderborg: I år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev en del af Danmark. I perioden den 10. januar til den 12. juli 2020 vil hundredvis af arrangementer over hele landet på hver deres måde markere Genforeningen.

I Sønderborg Kommune har et væld af organisationer og foreninger i samarbejde med kommunen skabt et stort og alsidigt program. Det vil udvalgte aktører gerne fortælle alle interesserede mere om. Derfor inviterer Sønderborg Kommune til lancering af programmet på Sønderborghus torsdag 16. januar klokken 17. Her vil interesserede kunne opleve højdepunkter fra de mange arrangementer i ord, sang, musik og opvisning.

På programmet står blandt andet Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderjysk Pigekor, Als Performance Academy samt tale ved borgmesteren og fællessang. De to historikere og bogaktuelle forfattere, Axel Johnsen og Simon Kratholm Ankjærgaard, motiverer markeringen i 2020 med nedslag i historien i relation til Genforeningen.

Lang forberedelse

- Jeg glæder mig til, at vi kan skyde Genforeningen 2020 i gang i Sønderborg Kommune. Der ligger over et års forberedelser bag, og mange foreninger og organisationer ud over hele Sønderborg Kommune er sammen om et bugnende program. Hver på deres måde vil disse arrangører synliggøre, hvor alsidigt, man kan fejre 100 året for genforeningen. Der er både fest og alvor. Nutidens glæde og fordragelighed sker i lyset af, at det engang var svært. Det er noget, vi alle har kæmpet for i hele grænselandet. Det er ikke kommet af sig selv, siger Erik Lauritzen, der ud over at være borgmester i Sønderborg Kommune også er medlem af præsidiet for markeringen af hele Genforeningen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce