Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Borgmester: Vi har det rette antal folkeskoler

Sønderborg Kommunes borgmester Erik Lauritzen (S). Arkivfoto: Claus Thorsted
Selvom ny prognose viser, at elevtallet i Sønderborg Kommunes folkeskoler blive ved med at falde, så skal der ikke lukkes skoler, slår borgmester Erik Lauritzen fast.
Annonce

Sønderborg: Selvom folkeskolen i Sønderborg Kommune ifølge en prognose vil blive ved med at miste elever, så er der ingen planer om skolelukninger, oplyser Sønderborgs borgmester.

- Nogle af vore skoledistrikter er udfordret på antallet af børn, og det er naturligvis en lang proces at ændre på det. Jeg og socialdemokratiet har heldigvis med bred opbakning kæmpet for at bevare gode skoletilbud i alle dele af kommunen. Ikke i hver en mindre by for det er ikke realistisk, men vi mener faktisk, vi har det antal skoler vi skal have, siger Erik Lauritzen (S), som dermed er helt på linje med Claus Klaris (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Prognosen viser, at der over de kommende år vil være næsten 500 elever mindre i kommunens 16 folkeskoler. Eksempelvis Rinkenæs vil komme ned på omkring 50 børn over en årrække.

- Der er også en del friskoler og nogle af dem er i den samme overlevelseskamp som enkelte af de kommunale skoler. Hvor er den nedre grænse for størrelse? Ja, det er svært at sige, men der er intet der tyder på, at de små skoler giver børnene dårligere kundskaber eller trivsel. Vi har det frie skolevalg, og det værner vi også om, men vi vil kæmpe for at opretholde gode kommunale tilbud, siger borgmesteren og fortsætter.

- Vi koncentrerer os om at udvikle og levere et godt og stadig bedre skoletilbud, som flest muligt kan og vil se som det primære valg. Og som folkets skole skal vi kunne rumme alle børn. Såvel dem med boglige og mentale udfordringer, dem med ressourcestærke forældre og børn fra familier med økonomiske og sociale udfordringer.

Annonce

Optimere driften

I 2017 vedtog politikerne en ny helhedsplan for dagtilbudsområdet og folkeskolerne, der netop havde som et af sine mål at stoppe eller bremse nedgangen af elever.

- Det kræver hele tiden ekstra ressourcer, som enten må komme fra optimeringer f.eks på ledelsesområdet eller de centrale fællesfunktioner. Vi har etableret børneuniverser og vil fortsætte med det, der hvor man kan skabe mere bæredygtige enheder ved at samle dagtilbud og skole. Eller som vi har gjort det i flere omgange øge bevillingerne til skoledriften, siger borgmesteren.


Vi har etableret børneuniverser og vil fortsætte med det, der hvor man kan skabe mere bæredygtige enheder ved at samle dagtilbud og skole.

Erik Lauritzen, borgmester


Sønderborg Kommune har over en årrække set befolkningstallet falde. Med budgettet for 2021 intensiveres kampen imod den udvikling.

- Vi arbejder jo intenst og fortsat på at dreje udviklingen. Sønderborg Kommune bliver mere og mere attraktiv enten man ønsker sig en tilværelse i byen med masser af kulturtilbud, cafeliv, restauranter og oplevelser. Eller man ønsker sig en tilværelse i et mindre lokalsamfund med masser af aktivitet, naturoplevelser og fællesskaber. Det tror jeg flere og flere unge familier vil efterspørge. Vi oplever tilflytning, og vi skal arbejde videre på at reducere antallet af fraflytninger. Altså sikre gode uddannelsesmuligheder og jobs, siger Erik Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce