Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Brændende attraktion: TrygFonden åbnede endnu en nyhed i Universe

Rie Odsbjerg Werner, der er administrerende direktør i TryghedsGruppen, var den første til at prøve Universes nye attraktion. Prfoto:

Nordals: Lørdag åbnede nyheden Fire Zone i Universe Science Park. Fire Zone er i samarbejde med TrygFonden udviklet med henblik på at lære børn og unge om ild, brand og brandsikkerhed, og TrygFonden har støttet projektet i parken med godt syv millioner kroner.

Rie Odsbjerg Werner, der er administrerende direktør i TryghedsGruppen, åbnede den interaktive udstilling og kravlede selv som den første igennem et røgfyldt brændende hus. Fire Zone har til formål at formidle viden om brandsikkerhed i børnehøjde.

For hvert år er der mennesker, der mister livet eller kommer alvorligt til skade som følge af brand, og der er cirka 60.000 danskere, der oplever brand i deres bolig.

Annonce

Fire Zone består af tre områder:

Burning House, der skal give de besøgende en sanselig oplevelse af et brændende hus og lære dem, hvordan man kommer sikkert ud af en farlig situation. Safety Zone, der formidler viden om, hvad man selv kan gøre for at få et brandsikkert hjem og i det hele taget agere brandsikkert i hverdagen, og Science Zone, der sætter fokus på videnskaben bag ild, hvordan ild opstår, og hvad der egentlig sker, når noget brænder.

Universe åbnede for sæsonen for en måned siden, hvor den store nyhed var radiobiler med en ekstra VR-oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce