Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Broager-arkitekt skal designe Danmarks næste klassiker

Møbelarkitekt Anne Boysen deltager i DR's serie "Danmarks Næste Klassiker", som blandt andet er optaget på broderens værksted i Sønderborg. Privatfoto
Møbelarkitekten Anne Boysen, der stammer fra Broager, deltager i DR's "Danmarks Næste Klassiker". Store dele af optagelserne er produceret hos hendes storebrors snedkerfirma, 3D Inventar, i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Den ene af deltagerne i DR's serie "Danmarks Næste Klassiker" er møbelarkitekt Anne Boysen, der stammer fra Broager. Derudover er en stor del af Anne Boysens medvirken filmet på snedkervirksomheden 3D Inventars værksted på Ellegårdvej i Sønderborg.

Anne Boysen er lillesøster til 3D Inventars ejer, Morten Lorenzen.

- Vi er simpelthen tunet ind på den samme frekvens. Vi forstår hinandens tanker, og når vi arbejder, er to ord og en håndskitse nok, inden vi går på værkstedet og leger, siger Anne Boysen.

Det var deres far, Peder Lorenzen, der i 1974 etablerede PL Snedkeri i Broager. Virksomheden rykkede siden til Sønderborg og blev omdøbt til 3D Inventar. Morten Lorenzen overtog virksomheden, mens Anne Boysen flyttede fra byen for at uddanne sig. Hun bor i dag i Køge sammen med sin familie.

Annonce

Anden sæson

Det er anden sæson af "Danmarks Næste Klassiker", der skydes i gang aften. I hvert af de seks programmer får deltagerne stillet en opgave, hvor de skal designe et møbel på tre uger. I hvert program kåres en vinder.


Jeg er den eksperimenterende og idérige designer, og Morten er håndværkeren med overblikket og løsningerne til, hvordan vi kommer i mål.

Anne Boysen, møbeldesigner


Deltagerne skal selv designe møblet, men må gerne få hjælp til at producere det. Anne Boysen var ikke i tvivl om, at hun gerne ville have hjælp fra sin storebror.

- Jeg er den eksperimenterende og idérige designer, og Morten er håndværkeren med overblikket og løsningerne til, hvordan vi kommer i mål. Morten elsker at blive udfordret af mine skøre idéer, og siger aldrig nej til at springe ud i noget nyt, så selvfølgelig skulle han hjælpe med at eksekvere mine designs under optagelserne, siger Anne Boysen.

Første afsnit af "Danmarks Næste Klassiker" vises tirsdag klokken 20.00 på DR1. I den nye sæson af deltager fem nye, danske møbeldesignere.

Der er vært Mette Bluhme Rieck, der styrer slagets gang. Dommerne er Kasper Salto og Louise Campbell. Første udfordring for de fem designere bliver sofaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce