Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Broagerland vil gerne være frilandsby

Den 29. august kan man blive klogere på "Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby". Arkivfoto: Timo Battefeld
De fem landsbylaug på Broagerland og Broager Udviklingsforum er gået sammen om et nyt stort initiativ "Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby".
Annonce

Broager: Under titlen ”Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby” er man i gang med et projekt, hvis formål er at tiltrække nye folk og nye erhverv på Broagerland.

- Vi har det jo godt her på Broagerland, men vi skal væk fra at blive til et sovesamfund og i stedet blive til et udviklingssamfund med nye impulser. Fremtiden ligger foran os, hvis vi forstår at bruge vores stærke sider – og det er naturen, historien, kulturen og vores fællesskab, som er faktorer der i den grad tiltrækker de nye generationer, siger Ingebeth Clausen, formand for arbejdsgruppen og daglig projektleder.

Er man interesseret, så kan man se og høre om muligheder for de nye bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland til en event lørdag den 29. august.

Arrangementet starter klokken 10 på Iller Slot og varer hele dagen. Herunder får man en guidet rundtur med bus på Broagerland og egnsretter til både frokost og aftensmad.

Annonce

Trædes nye stier

Bag projektet "Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby" står landsbylaugene på Broagerland samt Broager Udviklingsforum i samarbejde med en landdistriktsforsker ved Københavns Universitet.

- Når det hedder ’frilandsby’, skyldes det, at der skal trædes nye stier og træffes nye forholdsregler for at visionen på Broagerland kan foldes helt ud, og det kræver nye spilleregler, siger Hanne Tanvig, faglig projektleder.

Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje finansierer udviklingsarbejdet og Sønderborg Kommune bidrager med arbejdskraft, men det er især en stor frivillig indsats fra hele lokalsamfundet, der bærer indsatsen.

Alle interesserede er velkomne den 29. august. Det koster 150 kroner at deltage. Tilmelding per mail til Ingebeth Clausen, clausen1818@gmail.com – senest d. 15. august.

For yderligere information se www.broagerland.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce