Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Brugsforening runder 100 år i forrygende form

SuperBrugsen Broager har 100 års jubilæum den 22-23/11. Foto: Timo Battefeld
I november 1919 åbnede Brugsen i Broager for første gang døren op. Det bliver fejret fredag og lørdag.
Annonce

Broager: SuperBrugsen i Broager runder nu de 100 år, men den høje alder kan ikke ses på forretningen. Her i foråret blev der brugt godt otte millioner kroner på en stor renovering.

- Det var nødvendigt. Vi har i dag en topmoderne forretning, forklarer uddeler Michael Næsby, mens han viser rundt.

Så godt som hele butikken fik over fem måneder den store omgang. Forretningen blev møbleret om, der kom nye køleskabe og frysediske, vinafdelingen blevet større og flyttet, delikatessen mere åben og meget mere.

- Vi har en sund økonomi, skylder ingen penge væk og omsætningen er stigende. Vi har mange trofaste kunder primært lokalt, men vi plukker også lidt fra oplandet, ligesom der især om sommeren er pænt med turister, siger Michael Næsby, der været uddeler i Broager i snart halvandet år.

- Vi kan ikke læne os tilbage og tro, at folk bare kommer af sig selv. Det er derfor, vi hele tiden prøver at holde en ren og ryddelig butik med friske råvarer og stort udvalg til en konkurrencemæssig pris.

Vi har en sund økonomi, skylder ingen penge væk og omsætningen er stigende. Vi har mange trofaste kunder.

Michael Næsby, uddeler

Annonce

Først på Storegade

Broager og Omegns Brugsforening er stiftet den 19. oktober 1919 som et andelsselskab med begrænset ansvar. I de år skød masser af brugsforeninger op blandt andet også i nærliggende Egernsund og Skelde.

Brugsen i Broager lå oprindeligt på Storegade. På hovedgaden i de lokaler der tidligere rummede en købmand Wollesen. Her lå forretningen indtil 1967, hvor der blevet bygget nyt og meget større på den nuværende placering.

Her er der gennem årene blevet udvidet og bygget om en række gange. I spidsen for størstedelen har været uddeler Bent Moldt. Efter 48 år hos COOP heraf de sidste 28 år som uddeler i Broager, gik han sidste år på pension.

Broager og Omegns Brugsforening er en selvstændig forening ejet af medlemmerne og med egen bestyrelsen. Den har i dag en franchiseaftale med COOP. Den er derfor underlagt nogle krav og retningslinjer, men har også stor frihed til selv at bestemme varer og priser.

Annonce

Stor arbejdsplads

Den 100 års fødselsdag skal selvfølgelig markeres, hvilket sker både fredag og lørdag. Der vil være masser af gode tilbud samt aktiviteter.

Fredag er der gratis pølsehorn til børn i følge med voksne, ligesom Ældre Sagen får overskuddet fra salg af pølser og brød fra 15-18. Samme dag vil der være fællesspisning fra 17.30-19. Prisen er 50 kroner.

Lørdag sælger 9. klasserne fra Broager Skole pølser og brød fra 10-14. Overskuddet går til klassekassen. Samme dag kan man ved at købe en kaffebillet, der også inkluderer et stykke wienerbrød, gratis deltage i et bankospil med masser af fine præmier.

Både fredag og lørdag kan børn få en pose slik, hvis de afleverer en hjemmelavet tegning af SuperBrugsen. Heriblandt vil der blive trukket lod om stor chokoladejulekalender.

I dag er butikken i Broager på 1.600 kvadratmeter med bager, pakkeudlevering, delikatesse/slagter, vinafdeling og meget mere. Der er desuden 700 kvadratmeter lager og kontorer. Den har 22 fuld- og deltidsansatte samt 33 ungearbejdere.

SuperBrugsen i Broager med uddeler Michael Næsby i spidsen har 100 års jubilæum. Foto: Timo Battefeld
I foråret blev butikken i Broager bygget om for godt otte millioner kroner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Brugsen lå oprindeligt på Storegade i det tidligere købmand Wollesen. Foto: SuperBrugsen Broager
Sidste sommer gik Bent Moldt på pension efter 28 år som uddeler i Broager. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Brugsen byggede og rykkede i 1967 til sin nuværende placering. Foto: Timo Battefeld
Michael Næsby har været chef i SuperBrugsen Broager i halvandet år. Arkivfoto: Claus Thorsted
Bygningen til venstre er eftersigende, hvor man i dag drejer ned til brugsen. Arkivfoto: SuperBrugsen Broager
Kunderne har taget rigtig godt imod ombygningen af SuperBrugsen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Først lukkede brugsen i Skelde og i 2005 kom turen til Egernsund. Arkivfoto: SuperBrugsen Broager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce