Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Budget 2021: Millioner til hertugbyen og ny skøjtebane i Sønderborg

Fra åbning af skøjtebanen ved havnen. Måske bliver det i fremtiden på Rønhaveplads. Under alle omstændigheder er der afsat ti mio. kroner til en ny skøjtebane med moderne grøn teknologi. Arkivfoto: Timo Battefeld
I arbejdet med at skabe attraktive byer har Augustenborg fået afsat 2,5 mio. kroner til arbejdet med en masterplan. Og så er der afsat 10 mio. kroner til en ny "grøn" skøjtebane i Sønderborg. Placeringen er endnu ikke afgjort.
Annonce

Sønderborg: Med øje for bevaringsværdighed og den historiske fortælling er hertugbyen Augustenborg tilgodeset med 2,5 mio. kroner, som skal føde det kulturelle fyrtårn, byrådet er enige om at udvikle byen til.

- Det vigtigste for mig er, at vi alle i byrådet vil det her. Byen skal ikke kun udvikles for kommunale kroner, men der skal søges fonde og kan måske også findes midler hen over grænsen til Tyskland, hvor historien jo også er, sagde Aase Nyegaard (Fælleslisten), da budgetaftalen blev præsenteret.

- Det er en langsigtet vej, som vi nu bevæger os ud ad, tilføjede borgmester Erik Lauritzen (S), mens Venstres Tage Petersen kunne oplyse, at der allerede er interesserede investorer i havneområdet, når erhvervslejemål om få år udløber.

Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti) glædede sig over, at startskuddet lyder nu.

- Vi vil alle dette, men vi har brug for muskelkraft ude fra for at realisere planerne. Det arbejde begynder nu, sagde han.

Budgettet levner også en mio. kroner i 2022 til arbejdet med at videreudvikle Augustiana Kunstpark og Kunsthal hen mod en selvejende kunstinstitution.

Annonce

"Grøn" skøjtebane

Som et af de helt store beløb har politikerne afsat ti mio. kroner til en ny skøjtebane i Sønderborg. Den nuværende er nedslidt og står for udskiftning næste år.


Vi vil alle dette, men har brug for muskelkraft udefra for at realisere planerne. Det arbejde begynder nu.

Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti)


- Vi har lyttet rundt omkring og samlet op på ønsker. Det gælder både velfærd, men også byudvikling. Halvdelen af anlægsudgifterne går til en ny skøjtebane, som vi hælder til placeres på Rønhaveplads, men nu er vi i gang, sagde Tage Petersen (V).

- Og vigtigt er det i den forbindelse at sige, at vi arbejder med grøn teknologi, tilføjede Stephan Kleinschmidt.

Når der snakkes by er der også afsat 750.000 kroner til en elektronisk trafikregulering ved Den Kongelige Køkkenhave, som Kleinschmidt i øvrigt også fremhævede som et eksempel, hvad der kan lade sig gøre i forhold til planerne med Augustenborg.

Køkkenhaven kostede 22 mio. kroner med et bidrag på 1,6 mio. kommunale kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce