Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Butiksejer til Vores Sønderborg: Hvor er I?

Tina Richelsen ville gerne have haft et netværk at støtte sig til i den første tid i Sønderborg. Foto: Jens Eilertsen
Indehaveren af Patina, Tina Richelsen, kritiserer handelsstandaforeningen for ikke at byde nye butikker velkommen og gøre nok for bymidten.

Sønderborg: Vores Sønderborg har stået bag flere arrangementer med lav smitterisiko - vi har haft vores egen Camino, der er opstillet en selfiebænk, i påsken var julemanden klædt ud som hare, der har været en coronawall på Rønhaveplads - og andet.

Men foreningen svigter sit ansvar, når det drejer sig om at støtte bymidten og de små butikker. Det mener indehaveren af genbrugsbutikken Patina - Smukt og Brugt på Rådhustorvet Tina Richelsen. Hun er først og fremmest utilfreds med, at der ikke var besøg og velkomst fra Vores Sønderborg, da hun åbnede i sommeren 2020.

Godt, du åbnede

- Jeg var i kontakt med Vores Sønderborg telefonisk, men blev henvist til en, der ikke er ansat længere. Jeg fik aldrig besøg - det nærmeste, jeg fik en velkomst var, da formanden (Rikke Torré, red.) gik forbi på den anden side af gaden med sin datter og råbte: Godt, at du er åbnet.

- Det ville da have været helt på sin plads, hvis Vores Sønderborg var kommet ind i min forretning og havde givet mig et tilbud på medlemskab og havde fortalt mig, hvad det koster og hvad der tilbydes. Så ville jeg da nok have meldt mig ind, for jeg mener, at vi skal løfte Sønderborg i flok. Jeg ville da også gerne - da jeg åbnede - have haft et netværk i Vores Sønderborg at trække på, men jeg hørte bare aldrig noget.


Det ville da have været helt på sin plads, hvis Vores Sønderborg var kommet ind i min forretning og havde givet mig et tilbud på medlemskab og havde fortalt mig, hvad det koster og hvad der tilbydes.

Tina Richelsen


Annonce

Svigter bymidten

Tina Richelsen mener også, at Vores Sønderborg svigter sin opgave, når vi taler bymidte.

- Der er mange spændende butikker med i handelsstandsforeningen, og jeg kan forestille mig, at indehaverne har masser af ideer, men jeg synes ikke, at der føres noget ud i livet. Sønderborg er i en rivende udvikling på havnen, vi får Bauhaus, der er mange nye cafeer og bistroer og vi har fået BilligBlomst. Bymidten skal altså rykke for at være med, men der sker ikke noget. Det er mit indtryk, at Rikke Torré har mere travlt med at sælge sine varer på nettet end på at sikre de fysiske butikkers overlevelse i bymidten.

- Du er ikke tilhænger af onlinehandel?

- Jo, da. Jeg har været på et kursus på Alsion for at blive bedre til at bruge de sociale medier, men jeg mener bare, at det må være Vores Sønderborgs opgave at sikre udviklingen i bymidten og de fysiske butikkers overlevelse, og her synes jeg ikke, at foreningen gør noget som helst. Det er meget vigtigt, at vi sikrer vores fysiske butikker i en tid, hvor stadig mere handel foregår på nettet, siger Tina Richelsen, der understreger, at det også er vigtigt for Sønderborg som turistby at have spændende butikker, man ikke finder andre steder.

- Hvad synes du, Vores Sønderborg bør gøre?

- Jeg synes, at de bør gå ud til de mange butiksejere og få dem til at komme med ideer - og så føre dem ud i livet. Men det tror jeg ikke sker - der sker jo ikke noget her, siger Tina Richelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce