Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Byggefirma køber kæmpestort jordstykke ved Sønderborg

SIB Byggeri med Torben Golles i spidsen har netop købt et stort grundstykke ved Sønderborg nord. Foto: André Thorup
SIB Byggeri har netop erhvervet sig 63.000 kvadratmeter i den nordlige del af byen. Den vil udvikle området til større firmadomiciler.
Annonce

Sønderborg: SIB Byggeri har købt to store grundstykker på tilsammen 63.000 kvadratmeter af Sønderborg Kommune på Ingolf Nielsens Vej.

- Vi har håndplukket det bedste. Det her område er fremtiden. Det er her, virksomhederne vil etablere sig. Fremtiden er, at metropolerne bliver endnu stærkere og her er Sønderborg heldigvis iblandt. Det er i de store byer konceptbutikkerne placerer sig, og folk gerne vil køre til, forklarer Torben Golles, som sammen med Hans Christian Jensen er direktør og hovedaktionær.

De to grundstykker er fordelt på 37.000 og 26.000 kvadratmeter på hver sin side af Jem & Fix. SIB Byggeri har betalt 85 kroner per kvadratmeter - små 5,4 millioner kroner.

- Det er tanken at udvikle området med større firmadomiciler. Her er mulighed for at bygge liberal erhverv, butikker for særligt pladskrævende varer mm. I en del af området må der bygges op til otte etager, forklarer Torben Golles.

Siden Jem & Fix åbnede sidste år i maj, er der igen begyndt at ske noget på Ingolf Nielsens Vej. Foto: André Thorup

SIB Byggeri med i dag omkring 110 ansatte har gjort det til et speciale at opkøbe områder i Sønderborg for at udvikle og bebygge dem.

Eksempelvis erhvervsområdet Porten hvor der i dag er dyrehospital, Novasol og Saab men også Teknikum-grunden, hvor der er bygget lejligheder.

Annonce

Skub i tingene

Der var i mange år stille på Tech 21, som erhvervsområdet i sin tid blev navngivet. Efter Burger King i 2012 samt Sønderborg Bad & Varme, ViewNet etablerede sig, skete der ikke rigtig noget.

Da Jem & Fix i 2018 besluttede at opføre et nyt stort byggemarked på Ingolf Nielsens Vej, som åbnede i maj 2019, kom der dog skred i tingene.


Vi snakker lige nu med en grossist-virksomhed, men det er i sin spæde start.

Bygmester Torben Golles


Ved samme lejlighed kunne kommunen fortælle, at yderligere fire grunde mere til samlet over syv hektarer var solgt og fem grunde reserveret.

Fliselageret i Sønderborg har allerede meddelt, at den om et par år åbner på Tech 21. Det samme har Trust Auto i Ulkebøl, som har købt en grund, hvor der skal bygges et bilhus.

Der har allerede været forhåndsinteresse for SIB's nyerhvervede grundstykke på Tech 21. Dog er der endnu ikke landet nogle faste aftaler.

- Vi snakker lige nu med en grossist-virksomhed, men det er i sin spæde start. Jeg tror ikke, vi kommer til at præsentere noget før sidst på efteråret, siger direktør og bygmester Torben Golles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce