Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Byrådet vil bygge klimavenlig skøjtebane ved havnen

Skøjtebanen i Sønderborg vil blive ved havnen - fra 2022 en ny mere klimavenlig skøjtebane. Foto: Timo Battefeld
Alle partier i Sønderborg Byråd er i forlængelse af årets budgetaftale blevet enige om, at skøjtebanen i Sønderborg også fremover skal ligge på Nørre Havnegade. Aftalen indebærer, at der inden næste sommer skal foreligge et projekt for udvikling af Rønhaveplads, så den i højere grad bliver et aktivitetsområde hele året.
Annonce

Sønderborg: Der var allerede i budgetaftalen for 2021-2024 enighed om at afsætte ti millioner kroner en ny og mere klimavenlig skøjtebane. Placeringen af banen skulle afvente detaljerede oplæg om de to mulige placeringer på Nørre Havnegade og Rønhaveplads. Nu er der enighed i Sønderborg Byråd at skøjtebanen bliver hvor den er – og dermed kan arbejdet med den nye skøjtebane og med udviklingen af Rønhaveplads komme i gang.

Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye skøjtebane vil først i 2022 afløse den gamle. Det hænger sammen med, at renoveringen af det gamle Havnekontor skal være færdig, inden arbejdet kan gå i gang.

Det er et politisk ønske, at området ved Nørre Havnegade bliver et aktivitetsrum, der tiltrækker børn og unge hele året. Byens Havn har de senere år gennemgået en stor udvikling, og skøjtebanen skal understøtte ønsket om, at den nye bydel kan tiltrække byliv uden for sommerhalvåret.

Skøjtebanen skaber aktivitet i et område, hvor der ikke ellers er liv og står om vinteren som et lysende og livligt fikspunkt langs promenaden. Områdets rå karakter med bl.a. bropillerne i nærheden har en naturlig tiltrækningskraft på unge, hvilket ønskes understøttet ved at skabe rammer for sport og andet ophold, som kan generere liv i området, når skøjtebanen ikke er åben.

Annonce

Rønhaveplads skal udvikles

I forhold til Rønhaveplads skal teknisk udvalg i løbet af det kommende forår udarbejde et udviklingsprojekt, som kan behandles politisk inden sommerferien. Aftaleparterne er enige om, at de nuværende funktioner på Rønhaveplads skal bevares, og derudover udvikles, så der bliver flere anvendelsesmuligheder, der medvirker til, at pladsen året rundt indbyder til aktiviteter. Projektet skal også understrege sammenhængen mellem pladsen og Byens Havn og indbyde til øget bevægelse mellem de to byområder.

I arbejdet med at udvikle Rønhaveplads vil Sønderborg Kommune involvere Sønderborg Handel og andre relevante aktører.

Den tværpolitiske aftale ændrer ikke på, at sagen er på dagsordenen i Teknik- og Miljøudvalget på tirsdag, hvor det formelt skal godkendes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce