Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Cecilie fandt ad omveje den rette hylde

Cecilie Bank Jensen skulle i hvert fald ikke arbejde i plejesektoren som sin moder og bedstemoder. Foto: Privatfoto
Cecilie Bang Jensen skulle i hvert fald ikke være ansat i plejesektoren som sin mor og bedstemor. Nu har hun ad omveje fundet den helt rette hylde, som er i – plejesektoren.

Sønderborg: - Min bedstemor var sygeplejerske, og min mor arbejder som sosu-assistent. Så jeg har hørt rigtigt meget om, hvordan det var at arbejde på et plejehjem og syntes ikke lige, det var den branche, jeg gerne ville være i.

Cecilie Bang Jensen, 21 år og med en IB-studentereksamen fra 2018 i rygsækken, smiler lidt af sig selv ved tanken om, at hun nu er på vej i den retning, hun ellers i mange år har afvist at gå.

- Egentlig var jeg overbevist om, at jeg ville studere engelsk litteratur eller noget i den retning. Det var også grunden til, at jeg valgte at tage en engelsksproget studentereksamen, en IB (International Bacculaureate) på EUC Syd. Men da jeg var færdig med den, var jeg slet ikke motiveret for flere år på skolebænken.

Det gjorde mig afklaret

- Mens jeg gik i gymnasiet havde jeg små vikarjobs i butikker, men de gjorde mig ikke mere sikker på, hvad jeg ville. Efter min eksamen blev jeg tilknyttet NExTWORK-projektet og valgte at komme i praktik i en dagligvarebutik, hvor jeg var i tre måneder. Det gjorde mig helt afklaret med, at jeg ikke skulle arbejde i butik, og jeg kom i stedet i praktik som pædagogisk medhjælper hos SAABU, fortæller Cecilie Bang Jensen.

Her fandt hun ret hurtigt ud af, at det var rigtigt for hende:

- Praktikken havde jeg i værkstedet SAABU Alssund, og det blev jeg hurtigt glad for. Jeg var også heldig at få praktikken forlænget til seks måneder. Jeg nyder at gøre en forskel for borgerne, at få deres tillid og være én, de betror sig til. Nogle har ikke ret meget sprog, så det kræver tålmodighed og indlevelse. Det er en udfordring, men jeg kan virkelig godt lide at stille mig til rådighed og give plads og tid til at opbygge en relation. Samtidig er der utroligt gode kolleger på SAABU, som altid er klar til at støtte og indgå i dialog om at finde de bedste løsninger, fortæller Cecilie.

Annonce

Har taget omveje

Efter praktikken har hun nu fået fast vikarjob i Boenheden Bosager, som er et bofællesskab, hvor hun indgår i vagtskemaet med både dag-, aften og nattevagter. Det har hun, indtil hun efter sommerferien begynder på uddannelsen til special- og socialpædagog. Faktisk har hun også en aftale om at fortsætte med at arbejde nogle timer om ugen i Boenheden Bosager, når hun er begyndt på sin uddannelse.

- Ja, jeg har taget nogle omveje for at finde ud af, hvilket retning jeg skulle uddanne mig i. Jeg er rigtig glad for den hjælp, jeg i den proces har fået af NExTWORK, og nu glæder jeg mig til at tage en uddannelse, hvor det heldigvis veksler mellem skole- og praktikperioder. Jeg tror også på, at det er en klar fordel for mig i studiet, at jeg allerede har en god portion erfaring fra min praktik og mit vikariat, siger Cecilie.

NExTWORK

NExTWORK er et beskæftigelsesprojekt for unge på 18-29 år, som ikke er under uddannelse eller i job.

Projektet er forankret i Jobcenter Sønderborgs Ungeafdeling og udføres i samarbejde med ROCKWOOL Fonden.

De unge, der er tilknyttet NExTWORK, mødes med projektets medarbejdere en gang om ugen, ligesom en psykolog er tilknyttet. De tilbydes varierede praktikker. Når den unge fortsætter i job eller uddannelse, tilbydes de at deltage i netværksmøder en gang om måneden.

Virksomhederne er del af et netværk for de arbejdspladser, som tilbyder praktikpladser. De deltager i netværksmøde fire gange om året og møder de unge ved forskellige arrangementer.

Målet er at give de unge arbejdserfaring, personlige og sociale færdigheder, så de fastholdes i job eller tager en uddannelse.

SAABU er Sønderborg Kommunes tilbud på handicapområdet til beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud samt botilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce