Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Center Parcs skal drive feriecenter med tropisk vandland på Nordals

Sådan ser visualiseringen af det overdækkede bycenter ud. Visualisering: Nordborg Resort
Center Parcs, der driver 28 store ferieparker i Europa, skal drive Nordals Ferieresort, der i første etape kommer til at bestå af 440 feriehuse og et tropisk badeland på 7200 kvadratmeter.

Nordals: Når Nordals Ferieresort til knap 1,4 milliarder kroner åbner i 2024, bliver det Center Parcs, som skal drive parken med 440 bæredygtige feriehuse, havbad, promenade, bycenter og water park - et indendørs tropisk vandland.

Det er Nordborg Resort, der har indgået aftalen med Center Parcs, som i forvejen driver 28 store ferieparker i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Center Parcs har de seneste år rådgivet Nordborg Resort omkring design og udvikling med henblik på at kombinere de bedste erfaringer fra driften af de ferieparker, Center Parcs i forvejen driver.

- Vi har fra starten af udviklingen af det nye resort været opmærksomme på, at målet er at etablere et bæredygtigt familieresort tilpasset naturen på Als, som kan måle sig på et internationalt niveau, og det får vi mulighed for i samarbejdet med Center Parcs, siger Bent Jensen, der er ejer Linak, den ene af de to ejere af det nye resort.

Annonce

Resorts baseret på natur

Center Parcs har de seneste år åbnet tre resorts i Frankrig og Tyskland, som er baseret på natur og bæredygtighed. Det nye resort på Als bygges derfor med en målsætning om at opnå guld-certificering efter DGNB, som er den europæiske standard for bæredygtigt byggeri og drift.

Peter Mads Clausen, der er bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, som er den anden af de to ejere, er også glad for valget af Center Parcs.

- Resortet etableres på Als, hvor jeg selv er vokset op med skove, søer og sandstrande. Med dette projekt inviterer vi turister til at nyde de omgivelser, som jeg har gode minder fra. Det skal naturligvis ske bæredygtigt, hvilket Center Parcs Europe sikrer, siger han i en pressemeddelelse.

Olivier Garaïalde, der er direktør i Center Parcs Europe er begejstret over projektet.

- Vi er meget taknemmelige over for vores partnere, Linak og Bitten & Mads Clausen Fond, der har givet os muligheden for at drive denne spektakulære park med udsigt over Lillebælt, og vi er meget begejstrede over snart at være repræsenteret på det skandinaviske turistmarked med Center Parcs og tiltrække gæster fra hele verden med vores brede vifte af fritidsaktiviteter, siger han.

Området er i dag landbrugsjord. Ud over selve ferieparken vil der blive plantet ny skov og skabt naturstier og søer.

- Vores fokus i dette projekt er også på et bæredygtigt feriekoncept hvilket betyder, at vi stræber efter at have så lidt indflydelse som muligt på den omgivende natur og skabe mere biodiversitet, når vi udvikler aktiviteter og fritidsfaciliteter, siger Olivier Garaïalde

Nordals Ferieresort forventer at tage første spadestik til efteråret. Anden etape er byggeriet af 175 sommerhuse. Tredje etape er flere feriehuse, og i alt kommer resortet op på godt 700 huse.


Vi er meget begejstrede over snart at være repræsenteret på det skandinaviske turistmarked med Center Parcs og tiltrække gæster fra hele verden med vores brede vifte af fritidsaktiviteter.

Olivier Garaïalde, direktør, Center Parcs Europe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce