Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Chris og Kenneth er ikke kun kolleger - de er også brødre og bedste venner

Brødrene Byg er et familieforetagende, hvor dem derhjemme spiller en stor rolle. Fra venstre er det Kristine Toft med sidst ankomne August, Kenneth Bøttger med Johan, Linet Songest, Stella, Chris Bøttger Songest og Liva. Foto: Jens Eilertsen
Brødrene Byg Aps. er etableret midt i en coronatid, men opbakningen hjemmefra har gjort det hele lettere for de to indehavere.

Rinkenæs: Opstarten af håndværkerfirmaet Brødrene Byg Aps. i Rinkenæs har ikke været let. De to brødre bag firmaet, smed Chris Bøttger Songest på 34 år og lillebroderen tømrer Kenneth Bøttker på 27 år, etablerede firmaet i foråret 2020 - lige mellem de to nedlukninger. Kort efter åbningen af firmaet blev Kenneth Bøttgers kæreste, Kristine Toft, gravid med deres andet barn, og Linet Songest, der er gift med storebroder, fik konstateret kræft.

- Kenneth og Chris er ikke kun brødre, de er også hinandens bedste venner. Det er en stor fordel, for Kenneth, der har to børn på otte uger og et år, kan jo tage en fridag, hvis der er behov for det, og Chris kan tage tidligt fri, hvis min sygdom kræver det eller hvis vores døtre har brug for ham, siger Linet Songest.

Annonce

En stor glæde

Selv om det nye firma kræver meget af brødrene, vil Linet Songest slet ikke høre tale om, at de skal droppe det på grund af hendes sygdom. Hun siger, at det er en stor glæde og opmuntring for hende at se, at de klarer det godt.

- Det er ikke kun et firma, de har etableret, det er en drøm, de har ført ud i livet, og den tager vi gerne del i. Vi støtter dem fuldt ud og hjælper, hvor vi kan. En madpakke er da det mindste, man kan gøre, siger Linet Songest, der hævder, at hendes hverdag bliver lettere af, at hun er bedste veninde med Kristine Toft. De bor ikke langt fra hinanden og ses dagligt. Er der brug for børnepasning, en til at lave mad eller andet, er der altid hjælp at hente.


Det er ikke kun et firma, de har etableret, det er en drøm, de har ført ud i livet, og den tager vi gerne del i. Vi støtter dem fuldt ud og hjælper, hvor vi kan. En madpakke er da det mindste, man kan gøre.

Linet Songest


Til daglig arbejder Kristine Toft som salgsassistent hos Bahne, men i dag er hun på barsel. Linet Songest er sygemeldt. Hun har arbejde på Restaurant Bind.

Annonce

Godt gennem første tid

Opbakningen fra hjemmefronten har sandsynligvis en stor aktie i, at Brødrene Byg er kommet godt gennem den første tid. Der er godt med ordrer i bogen, og da ugeavisen vil vide, hvad firmaet tilbyder, siger brødrene næsten i munden på hinanden:

- Vi laver tømrer- og snedkerarbejde, nybyggeri, renoveringer, efterisoleringer, ombygninger, døre og vinduer til både private og erhverv.

Brødrene Chris Bøttger Songest og Kenneth Bøttger på arbejde. Foto: Privatfoto

Remsen er lidt længere, men vi når ikke at få mere med, før Kenneth Bøttger finder sin mobiltelefon frem og viser billedet af et sildebensbord og andre møbler, han har lavet. Den slags magter firmaet også.

Annonce

Tager skoene af

- Hvad er den største opgave, I har haft?

- Det må være 600 kvadratmeter tag i Asserballe, siger brødrene efter lidt betænkningstid.

- Er der en særlig grund til, at I har så meget at lave i øjeblikket?

Chris Bøttger Songest begynder at sige noget om, at der er meget at se til i branchen i øjeblikket på grund af corona, men så afbrydes han af hustruen:

- For brødrene er en opgave først løst, når kunden er tilfreds, og så tager de skoene af, når de kommer i kundernes hjem. Det ved nemlig, at det er et hjem og ikke en byggeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce