Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona er hård ved Sundeved Rideklubs økonomi

Kirsten Krogh Christensen håber, at mange vil gå ind og købe en plakat for at større klubbens elevafdeling. Foto: Jens Eilertsen
Sundeved Rideklub har tjent penge på byfester og bierfester, opsætning af stande ved messer og stævner. Men det er alt sammen lukket ned. Nu prøver klubben at sælge plakater.

Vester Sottrup: Sundeved Rideklub er ikke på falittens rand. Det understreger formand siden 2003 Peter Schmidt flere gange over for ugeavisen. Men at klubben er ramt på økonomien af coronaen, det lægger formanden ikke skjul på.

Sammen med sekretær Lis Clausen og PR-ansvarlige Kirsten Krogh Christensen forklarer formanden, at rideklubben plejer at tjene penge ved at bygge messestande op i Fredericia og Augustenborg, ved to gange Ecco Cup, hvor der er deltagelse fra hele landet (en for heste og en for ponyer), samt ved by- og bierfester. Men det har alt sammen været lukket ned i coronatiden, og klubledelsen ved ikke, hvornår der igen må kaldes til fest og messer.

Annonce

9000 om måneden

Der er ni heste i elevafdelingen - fem er klubbens egne og fire er lånte - og det koster cirka 1000 kroner om måneden at have en hest stående. Hestene repræsenterer altså en udgift på 9000 kroner om måneden. I prisen er indregnet dyrlæge, forder og pleje.

Plakaten skal hjælpe med at skaffe penge i kassen til rideklubben.

Det koster sædvanligvis 300 kroner om måneden for en ugentlig undervisningstime, men undervisning i ridehaller er ramt af restriktionerne.

- Vi har slet ingen indtægter i afdelingen, men udgifterne er jo de samme, og det betyder, at elevafdelingen tærer på vores midler, siger Peter Schmidt.


- Vi har slet ingen indtægter i afdelingen, men udgifterne er jo de samme, og det betyder, at elevafdelingen tærer på vores midler.

Formand Peter Schmidt


Han fortæller også, at klubben har sparet penge sammen, fordi der er et stort ønske om at opføre en ny stald, og det gør ondt i hjertet at se, at de penge nu bruges til at holde elevafdelingen uden elever kørende.

Annonce

Køb plakat

For at få penge til elevafdelingen samarbejder Sundeved Rideklub med byplakat.dk, og det er mundet ud i, at der kan købes en plakat fra Sundeved på byplakat.dk. Prisen er 300 kroner, og 100 kroner går til elevafdelingen i klubben. Der er tale om en 30x40 centimeter stor plakat med en sort ramme. Salget lukker 24. marts.

- Jeg blev ringet op af et medlem, der så, at rideklubben i Broager havde en plakat hos byplakat.dk, og det syntes jeg også, at vi skulle have, siger Kirsten Krogh Christensen.

Også Nordborg har en byplakat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce