Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona er sluppet ind på Gelerts Gård

Gelerts Gård, mens der var sommer, fest og fernisering. Nu er flere beboere og ansatte smittede med covid-19.  Arkivfoto Timo Battefeld
På botilbud for senhjerneskadede er syv beboere og fem ansatte blevet smittet med corona. Tre beboere og fire ansatte er stadig i isolation.
Annonce

Nybøl: En ansat, der var smittet uden selv at kunne mærke det, er formentlig årsagen til, at fire kolleger og syv beboere på botilbuddet Gelerts Gård i Nybøl har fået corona.

- Vedkommende er den første, der blev testet positiv. Derfor går vi ud fra, at smitten er kommet via en ansat, ikke via besøgende, forklarer Helle Schultz, handicap- og psykiatrichef i Sønderborg Kommune.

Det er sket på trods af, at de ansatte ifølge Helle Schultz har overholdt alle regler om afstande og værnemidler og i fritiden har søgt at begrænse deres sociale kontakter.

Smitten nåede at brede sig til 11 personer.

Gelerts Gård er et bosted for senhjerneskadede voksne med plads til 38 beboere. Mange er stærkt handicappede og skrøbelige.

- Men heldigvis har de smittede beboere ikke været voldsomt påvirket af sygdommen. De har alle haft forholdsvis lette forkølelsessymptomer, fortæller Helle Schultz.

Annonce

Enkelt ansat tilbage

Ingen af de smittede på Gelerts Gård har haft den britiske variant B 117.

Fire beboere er nu symptomfrie og raskmeldte. Tre er fortsat i isolation og skal være det, indtil de for anden gang er testet negative. Det samme gælder for de smittede ansatte. Her er en enkelt igen raskmeldt og tilbage på arbejdet.

Gelerts Gård har 45 fastansatte, foruden tilkaldevikarer, studerende og elever. Under smitteudbruddet valgte ledelsen at kalde ekstra ansatte på arbejde af hensyn til de isolerede beboere, som ellers havde udsigt til at være meget alene.

Siden udbruddet har Sønderborg Kommune intensiveret antallet af test. Beboerne testes en gang i ugen, mens de ansatte både skal tage en kviktest hver dag og en PCR-test en gang i ugen.

For der er stadig lange udsigter til, at beboere og ansatte kan blive vaccineret, og derfor må beboerne også leve med, at de kun må få besøg af to udvalgte pårørende, der skal overholde afstandskrav og bære værnemidler.

Ingen andre bosteder i Sønderborg Kommune har oplevet smitteudbrud med covid-19, men enkelte beboere har været i isolation, fordi de har været i nær kontakt på pårørende, som var været smittet.

Tilbage i oktober 2020 blev en enkelt medarbejder på Gelerts Gård også testet positiv for covid-19.

Nye smittede

Den daglige statistik fra Statens Serum Institut viser, at der den seneste uge er der konstateret 19 tilfælde af covid-19 blandt borgere i Sønderborg Kommune.

Det svarer til 25,6 pr. 100.000 indbyggere. Det er en svag stigning i forhold til dagen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce