Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona før weekenden: Billund har Danmarks fjerdehøjeste smittetryk

Kolding Kommune var den eneste kommune i landsdelen, hvor det lokale coronatal faldt fra torsdag til fredag. Foto: Morten Pape
Kun en enkelt kommune i Syd- og Sønderjylland oplevede faldende coronatal fra torsdag til fredag. Den klare regionale topscorer er Billund Kommune, som også ligger højt oppe på den nationale liste over de værst ramte kommuner.
Annonce

Covid-19: 158 smittede per 100.000 borgere. Det er den nuværende situation i Billund Kommune. Det sender kommunen langt over myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede, og det giver kommunen en klar og kedelig førsteplads som den kommune i Syd- og Sønderjylland, der har det højeste smittetryk. Faktisk er tallet så højt, at der kun er tre kommuner i hele landet, som har flere smittede per indbygger. Det drejer sig om Struer, Jammerbugt og Faxe kommuner.

Ud over Billund er der i Syd- og Sønderjylland fortsat fire andre kommuner, der er over den kritiske 30-grænse. Det er Vejen, Esbjerg, Sønderborg og Kolding.

Kolding er ellers den eneste kommune i landsdelen, der fra torsdag til fredag havde faldende smittetal, men da der kun er tale om et enkelt tilfælde, er det ikke nok til at sende kommunen under grænsen.

Smittetal fredag den 16. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er torsdagens tal)

Varde: 7 (7)

Esbjerg: 38 (37)

Fanø: 1 (0)

Billund: 42 (42)

Vejen: 31 (28)

Kolding: 33 (34)

Haderslev: 13 (13)

Tønder: 10 (9)

Aabenraa: 10 (8)

Sønderborg: 23 (23)

Kilde: Statens Serum Institut

Modsat er der små stigninger i de fem kommuner Esbjerg, Fanø, Vejen, Tønder og Aabenraa, mens der i Varde, Sønderborg, Haderslev og Billund ikke er sket nogen udvikling i smittetallene. Selvom smittetallene altså ikke har udviklet sig negativt fra torsdag til fredag i Billund, ændrer det ikke på, at kommunen har landets fjerdehøjeste smittetryk.


Ud over Billund er der i Syd- og Sønderjylland fortsat fire andre kommuner, der er over den kritiske 30-grænse. Det er Vejen, Esbjerg, Sønderborg og Kolding.


Kigger vi på hele landet, blev der fra torsdag til fredag konstateret 418 nye coronatilfælde i Danmark. I løbet af ugen er dette tal svinget mellem 400 og 500. Ingen personer med covid-19 døde fra torsdag til fredag, men der er seks flere indlagte på de danske sygehuse, så der nu i alt er 110 indlagt. 16 af disse er på en intensivafdeling, og af disse er 11 patienter så syge, at de ligger i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce