Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona: Ingen nye smittede det seneste døgn

Det seneste døgn har der ikke været nogle nye smittede med coronavirus i Sønderborg Kommune. Vicekommunaldirektøren håber, at tallet falder de kommende dage. Arkivfoto: Morten Stricker
De seneste syv dage har der været 36 smittede med covid-19 i Sønderborg Kommune. Dermed er der ikke nogen udvikling i smitten det seneste døgn.
Annonce

Sønderborg Kommune: Tirsdagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der stadigvæk er 36 smittede med covid-19 i Sønderborg Kommune. Antallet af smittede per 100.000 indbyggere er dermed også stadigvæk på 49.

Tallene viste mandag, at der havde været 36 smittede de seneste syv dage, og at incidensen også var på 49. Sønderborg Kommune er stadigvæk den kommune i Sønderjylland, som har det højeste smittetal og flest smittede per 100.000 indbyggere.

De seneste dage er antallet af smittede i Sønderborg faldet, og antallet af smittede per 100.000 er også faldet markant. Det har på et tidspunkt været oppe over 57 per 100.000 indbyggere. Fredag i sidste uge var der 35 smittede i kommunen.

- Jeg havde håbet, at smittetallet ville være lidt lavere tirsdag, men det at antallet af smittede står stille viser mig, at det går i den rigtige retning, siger Carsten Lund, som er vicekommunaldirektør i Sønderborg Kommune.

Annonce

Håber ferien hjælper

I sidste uge var der flere skoler, som var hårdt ramt, og blandt andet Ahlmann-Skolen holdt lukket tirsdag, da der var 10 elever og to lærere, som var blevet smittet med covid-19. Skolen havde dog allerede åbnet igen om onsdagen.


Jeg havde håbet, at smittetallet ville være lidt lavere tirsdag, men det at antallet af smittede står stille viser mig, at det går i den rigtige retning.

Carsten Lund, vicekommunaldirektør i Sønderborg Kommune


Vicekommunaldirektøren håber, at skolernes efterårsferie vil hjælpe med at holde smittetallet nede.

- Der vil jo være færre elever, som møder hinanden, og det tror jeg kan hjælpe med at få tallet ned. Det vi får at vide i kommunalt regi er mellem en eller to smittede om dagen, så smitten er under kontrol, siger Carsten Lund, som tilføjer, at der kan være nogen smittede, som kommunen ikke får besked om.

Carsten Lund forklarer desuden, at der i de kommende dage formentlig vil ske fald i antallet af smittede, fordi der de seneste syv dage blandt andet har været 12 elever og en lærer, som har været smittet med covid-19.

- Når de falder ud af statistikken, så bliver tallet formentligt mindre, men det kan selvfølgelig ændre sig, hvis vi løber ind i en ny supersprederbegivenhed, siger Carsten Lund.

Han forklarer også, at man ikke har noget ønske om at antallet af smittede skal falde hurtigt, men at man skal have smitten under kontrol.

- Når vi tester så meget, som vi gør, så finder vi også flere smittede. Både fredag og søndag havde vi besøg af Region Syddanmarks testbil, og de tester vel omkring 300-400 om dagen, så det vil kunne aflæses i smittetallet, siger Carsten Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce