Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona kan ikke fjerne Marias gode humør

Lone Damm overrækker købmandskurven til Marie Schmidt. Foto: Jens Eilertsen
Ugeavisen kørte til Stolbro med en købmandskurv og mødte en meget optimistisk dame på vej mod sin 93 års fødselsdag.

Stolbro: Marie Schmidt, Stolbrogade 43, ligner et stort spørgsmålstegn, da ugeavisen og Lone Damm tropper op på trappen med en corona-købmandskurv. Hun kommer frem i døråbningen, går ind igen for at hente en jakke og kommer så ud for at høre, hvad det er, der foregår på gårdspladsen. Det tager lidt tid, for Marie Schmidt er 92 år og ikke så godt gående.

Det er Lone Damm, der har indstillet sin moster til en af de to købmandskurve, ugeavisen uddeler for at opmuntre personer, som har det ekstra vanskeligt i coronatiden. Lone Damm fortæller, at  hendes moster elsker at være sammen med mennesker, og at hun i mange år solgte æg fra gården - mest bare for at tale med de kunder, der købte.

Annonce

Afhjælper

På grund af sin alder er Marie Schmidt i corona-risikogruppen og må derfor helst ikke få besøg i den store bolig, men det forsøger hendes datter Birgit Schmidt at afhjælpe ved at være der så meget som muligt for moderen. Tilstede er også det yngste barnebarn 25-årige Thea Schmidt Zacher Aaen. Marie Schmidt har fire børnebørn og to oldebørn.

Marie Schmidt bruger tiden på håndarbejde - hun strikker blandt andet julekort. Foto: Jens Eilertsen

Men hun skal altså helst være alene i huset - det får hende dog ikke til at hænge med hovedet.  Marie Schmidt fortæller, at hun ikke finder tiden lang, hun har sit håndarbejde. Hun strikker og hækler og beder så et familiemedlem hente to af de strikkede julekort, hun laver mange af.

Ugeavisen er på besøg en uge før Marie Schmidts 93 års fødselsdag og vil gerne vide, om ikke det er trist, at hun ikke kan fejre den.

Marie Schmidt svarer: Mon ikke der er nogle af pigerne, som kommer på besøg?

Det er Brugsen for Als og Sundeved (BALS), som er sponsor for købmandskurven.

Tre generationer på trappen - det er Marie Schmidt med datteren, datteren Birgit Schmidt og barnebarnet Thea Schmidt Zacher Aaen. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce