Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona-smitten stiger voldsomt i Billund - og falder markant i tre andre kommuner

Fanø og Langeland er nu de eneste kommuner i landet uden nye smittetilfælde de seneste syv dage. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Der er håb forude for Esbjerg, Tønder og Aabenraa, hvor smittetallet er faldet markant hen over weekenden. Til gengæld er smittetallet i Billund mere end fordoblet. Langeland og Fanø er nu landets eneste kommuner uden nye smittetilfælde.
Annonce

Coronavirus: Der er sket store udsving i coronasmitten hen over weekenden i flere syd- og sønderjyske kommuner.

Billund er blevet landsdelens ærgerlige corona-højdespringer, idet kommunen er gået fra 11 til 26 smittede siden fredag. Dermed ligger kommunen med 98 smittede per 100.000 indbyggere langt over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Til gengæld er der sket en positiv udvikling i Esbjerg og Tønder, der før weekenden begge havde kritiske smittetal. Mens smitten i Esbjerg er gået fra 37 til 25 smittede, har Tønder blot tre smittede mod 11 fredag.

Det sender begge kommuner ned under myndighedernes kritiske grænse. Dog er Esbjerg med 22 smittede per 100.000 indbyggere stadig på bekymringslisten.

Desuden er smittetallet i Aabenraa halveret fra 12 fredag til seks mandag. Selvom Sønderborg kun har haft et enkelt nyt smittetilfælde siden fredag, er den med 36 smittede nu den eneste sønderjyske kommune på myndighedernes kritiske liste. Kommunen har 49 smittede per 100.000 indbyggere.

Smittetal mandag den 12. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er fredagens tal)

Varde: 6 (9)

Esbjerg: 25 (37)

Fanø: 0 (1)

Billund: 26 (11)

Vejen: 11 (9)

Kolding: 31 (27)

Haderslev: 10 (8)

Tønder: 3 (11)

Aabenraa: 6 (12)

Sønderborg: 36 (35)

I landsdelens øvrige kommuner er der også sket ændringer - dog knap så markante. I Kolding, Vejen og Haderslev er der konstateret henholdsvis fire, to og to nye smittetilfælde siden fredag, mens antallet af smittede personer er faldet fra ni til seks i Varde.

Sammen med Langeland er Fanø nu den eneste kommune i landet uden nye smittetilfælde de seneste syv dage.

I alt blev der registreret 389 coronatilfælde på landsplan det seneste døgn. Dermed er der for anden dag i træk opdaget under 400 nye smittede. 107 er indlagt, heraf 19 på intensiv og 13 i respirator. 18 af de indlagte ligger på sygehuse i Region Syddanmark, men her er ingen patienter på intensiv.

Der er sket to nye coronarelaterede dødsfald siden søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce