Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Corona stoppede kokken: Men nu bliver cafeteria til Cafe Mads

Klaus Græns i Cafe Mads i Nordals Idrætscenter. Det gamle cafeteria har fået en visuel overhaling og det samme med menukortet. Foto: Henrik Rath
I februar var kokken Klaus Græns ved at gøre klar til at åbne Cafe Mads i Nordals Idrætscenter, men så kom en virus i vejen. Nu begynder han i det små med forvandlingen.
Annonce

Nordals: "Behøver cafeteriamad bedømmes på mængden af remoulade til dine pommes frites?"

Spørgsmålet kommer fra kokken Klaus Græns, der også selv leverer svaret. Mere om det lidt senere i artiklen.

Et faktum er i hvert fald, at det tidligere cafeteria i Nordals Idrætscenter nu er døbt Cafe Mads efter grundlæggeren af Danfoss, Mads Clausen. Planen var at åbne det moderniserede cafeteria allerede i februar, men så kom der bekendt en gang corona i vejen.

Den er desværre ikke jaget væk, men nu åbner Klaus Græns i et stille tempo med håb om også at kunne afsætte julefrokostmad i caféen eller til at tage med.

Annonce

Ikke kun remoulade

- Vi tager alle de nødvendige forholdsregler, og jeg synes, det er vigtigt at vise flag, så man også er klar den dag, vi må noget mere end nu, forklarer Klaus Græns, som desuden tager sig af mad til centerets hotelgæster. Med cafeteriaet har han en særlig ambition.

- Jeg vil gerne være med til at rokke ved opfattelsen af, hvad en cafe i et idrætscenter er og kan. I mine unge dage blev et cafeteria i en idrætshal bedømt på mængden af remoulade, man fik til sine pommes frites. Men her kommer mange mennesker - særligt unge, og jeg vil gerne vise dem, at man kan lave noget lækkert, spændende og sundt, der ikke behøver koste alverden, forklarer Græns og henviser også til de mange voksne, som sidder og venter og ser på deres børn til svømmeundervisning.

- På en travl dag kunne madløsningen måske ligge i Café Mads, tilføjer han.

Annonce

Kulinarisk rundtur

Og det er ikke inspiration, den nu 58-årige kok burde mangle. Med fynske rødder blev han uddannet på Hotel H.C. Andersen i Odense og desuden en tjeneruddannelse fra Hotel Svendborg i hjembyen.


Jeg vil gerne være med til at rokke ved opfattelsen af, hvad en cafe i et idrætscenter er og kan. I mine unge dage blev et cafeteria i en idrætshal bedømt på mængden af remoulade man fik til sine pommes frites.

Klaus Græns, kok


Senere blev det til arbejde i Flensborg, hvor han i øvrigt mødte sin ligeledes kokkeuddannede kone, Hanne, og efterfølgende et års arbejde på et af verdens mest velrenommerede hoteller i byen Perth i Skotland.

Her var 65 kokke og sammenlagt omkring 400 ansatte, men det trak i ham for at komme hjem til sin Hanne, og siden er det blevet til forskellige jobs i det sydjyske - primært Sønderborg med kokkestillinger hos det tidligere Comwell (nu Hotel Sønderborg Strand), Spisestedet på Sønderborghus og Scandic Hotel.

Privat bor han med sin kone i Svenstrup. Sammen har de tre voksne børn, hvor den ældste har barnet Luna på to år.

- Jeg elsker mad, og jeg elsker min rolle som bedstefar, tilføjer Klaus Græns.

Klaus Græns vil gerne bruge sit køkken til blandt andet mere økologi, bæredygtighed og desuden øge egenproduktion af for eksempelvis dressinger, brød og kager. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce