Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Coronakrisen har ramt AlsieExpress hårdt

En deputation anført af Jørgen Mads Clausen var tirsdag forbi folketingets transportudvalg. Hvor de ville tale flyrutens udfordringer. Arkvifoto: Timo Battefeld
En deputation anført af Jørgen Mads Clausen havde tirsdag fået foretræde for Folketingets transportudvalg.
Annonce

Sønderborg: Alsie Express er på jagt efter et økonomisk sikkerhedsnet under indenrigsruten og aktiviteterne i Sønderborg Lufthavn. Derfor havde en deputation bestående af Danfoss-formand Jørgen Mads Clausen, direktøren for Alsie Express, Dennis Rybasch, borgmester Erik Lauritzen (S) samt branchedirektøren for Dansk Industri transport, Michael Svane.

- Krisen har ramt os hårdt, og det bliver en mammutopgave for os at komme tilbage. I løbet af ti dage gik fra fra fuldt booket til ingen reservationer overhovedet, og det har selvfølgelig en pris, siger Dennis Rybasch, som er direktør for Alsie Express.

Han oplyser, at det koster omkring fem millioner kroner om måneden at drive ruten uden passagerer. Inden krisen betød støtte fra Danfoss og BMC Fonden, at ruten akkurat gik i nul.

Det er især ruteøkonomien, som er stærkt udfordret ved det alsiske flyselskab. Oprindeligt havde man planlagt at begynde flyvningerne mellem København og Sønderborg i begyndelsen af juni, men interessen var for lille, og derfor valgte man at udskyde flyvningerne til d. 16. august.

Annonce

Svækket tilgængelighed

En anden af de udfordringer, som deputationen ville gøre opmærksom på var, at de manglende flyvninger mellem Sønderborg Lufthavn og Københavns Lufthavn har svækket tilgængeligheden til Als, hvor store virksomheder som Linak og Danfoss har hjemme.

- Vi håber, politikerne forstår betydningen af vores trafik mellem landsdelene. De tog godt imod os, og vi havde en fin dialog, men de er svære at læse, synes jeg. Nu får vi at se, hvad de bliver enige om, siger direktøren.

Partierne på Christiansborg skal senere på ugen forhandle om en eventuel støtte til Alsie Express.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce