Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Coronasikre koncerter: FolkBaltica har masser af spilleglæde

Harald Haugaard, leder af Folkbalticafestivalen, folkBaltica Ensemblet og Sønderjysk Pigekor kan opleves i Gråsten Slotskirke. Arkivfoto: Timo Battefeld
I foråret måtte folkBaltica-festivalen aflyse sine koncerter i Sønderjylland-Slesvig. Som et plaster på såret spiller festivalen fem koncerter i november.
Annonce

Gråsten: Folkemusikfestivalen folkBaltica havde over ni dage i maj planlagt 30 koncerter i Sønderjylland og Nordtyskland. Alle koncerter inklusiv de syv koncerter i det sønderjyske blev aflyst på grund af coronavirus.

Men nu står festivalen for en weekend fuld af musik med fem konceter i i Flensborg, Husum og Gråsten Slotskirke.

- Tidligere år har vi kun afholdt en enkelt efterårskoncert i Husum, men grundet årets aflyste festival, sætter vi et lille plaster på såret og giver fem koncerter på tre dage. Alle koncerterne bliver med folkBaltica Ensemblet og gæster, og ved koncerterne i Gråsten bliver gæsten Sønderjysk Pigekor. Det hele er coronasikret og fuld af spilleglæde, siger Harald Haugaard, der er kunsterisk leder af festivalen.

Annonce

Pigekor i slotskirken

Den musikalske weekend begynder fredag den 13. november klokken 18.00 og 20.30 i St. Nikolai Kirke, Flensborg. Her kan ensemblet opleves med den danske strygetrio Fiolministeriet og sangerinden Keike Faltings fra vadehavsøen Før.


Spilleglæden er intakt, og vi får lejlighed til at spille og synge et mere eftertænksomt repertoire i forhold til tiden og ikke mindst efteråret.

Harald Haugaard, kunstnerisk leder


Lørdag den 14. november klokken 20.30 spiller ensemblet med Fiolministeriet og Keike Faltings i NCC, Husum. Ved koncerterne den 13. og 14. november venter der publikum en aften med kærlighedssange, efterårssange og fejende instrumentalmusik.

Søndag den 15. november klokken 15.00 og 17.30 i Gråsten Slotskirke optræder ensemblet med Sønderjysk Pigekor. Det dansk-tyske ensemble og et udvalg af Sønderjysk Pigekors medlemmer bliver ledet af festivalens kunstneriske leder, Harald Haugaard.

- Publikum må ikke tro, at det bliver som de sædvanlige festlige åbningskoncerter i Alsion, men spilleglæden er intakt, og vi får lejlighed til at spille og synge et mere eftertænksomt repertoire i forhold til tiden og ikke mindst efteråret. For eksempel glæder jeg mig meget til en smuk og udtryksfuld version af "Nu falmer skoven", siger Harald Haugaard.

Der er sat 70 billetter til salg til hver koncert i Gråsten på www.folkbaltica.de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce