Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Coronavirus: 150 medarbejdere skal arbejde hjemme om dagen

Sønderborg Kommune har tirsdag valgt, at 150 medarbejdere skal arbejde hjemmefra om dagen. I alt bliver cirka 475 medarbejdere berørt. PR-foto
Sønderborg Kommune har valgt, at 150 administrative medarbejdere skal arbejde hjemmefra indtil 4. oktober. I alt er der cirka 475 medarbejdere, som bliver berørt.
Annonce

Sønderborg Kommune: 150 medarbejdere i Sønderborg Kommune skal arbejde hjemme om dagen. Det er resultatet efter, at kommunens krisestab mandag besluttede, at flere administrative medarbejdere skulle arbejde hjemmefra på skift.

- Medarbejderne kommer fra stabsfunktioner, såsom økonomi og HR, siger Sønderborg Kommunes HR-Chef, Aase Henriksen.

Ideen med, at lade medarbejderne arbejde hjemmefra er, at man gerne vil have, at der er færre medarbejdere til stede på kommunens matrikler. Ifølge HR-chefen er det cirka 475 medarbejdere, som bliver berørt.

Hvordan ordningen kommer til at fungere i praksis i de forskellige afdelinger, bliver ifølge Aase Henriksen op til dem selv at afklare.

- Det kommer ikke til at være sådan, at der er nogen, som skal have en morgenvagt og andre en vagt om eftermiddagen. Det bliver på den måde, at der er nogle, som har nogle dage og andre, som har andre dage, forklarer Aase Henriksen.

Ingen medarbejdere som arbejder med borgernær velfærd kommer til at arbejde hjemmefra, da Sønderborg Kommune mener, at de stadig skal være, hvor borgerne kommer i det daglige, om det så er i Borgerservice eller på Jobcenteret.

Annonce

Til 4. oktober

Medarbejderne skal i første omgang arbejde hjemmefra indtil 4. oktober, hvor de restriktioner, som blev indført lørdag middag, udløber. Det kom efter, at man over store dele af Danmark havde set en markant stigning i smittede med coronavirus, ligesom man havde set, at kontakttallet var steget over det meste af Danmark.


Det kommer ikke til at være sådan, at der er nogen, som skal have en morgenvagt og andre en vagt om eftermiddagen. Det bliver på den måde, at der er nogle, som har nogle dage og andre, som har andre dage.

Aase Henriksen, HR-chef Sønderborg Kommune


Sønderborg Kommune er stadigvæk en grøn kommune, hvor der er meget få smittede. Tirsdagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der de seneste syv dage har været otte smittede med covid-19 i Sønderborg Kommune.

Det betyder, at kommunen har et smittetal på 11 per 100.000 indbyggere. Hvis smittetallet kommer over 20 per 100.000 indbyggere, bliver man placeret på Sundhedsstyrelsens Bekymringsliste.

Det seneste døgn er der blevet registreret 476 nye smittetilfælde med coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce