Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Coronavirus: Sønderborg har fortsat kritiske smittetal

Smittetallet i Sønderborg Kommune er fortsat i den høje ende, og man er nu den sønderjyske kommune med det højeste smittetal per 100.000 indbyggere, viser mandagens tal fra Statens Serum Institut. Arkivfoto: Mads Dalegaard
De seneste syv dage er 36 testet positive for coronavirus i Sønderborg Kommune. Det viser mandagens tal fra Statens Serum Institut.
Annonce

Sønderborg Kommune: Smittetallene i Sønderborg Kommune fortsætter med at være kritiske. De seneste syv dage er 36 testet positive for covid-19. Dermed holder man status quo i forhold til fredag, hvor der også var 36 smittede.

I Syd- og Sønderjylland er Sønderborg den kommune, som har den højeste incidens - hvor man måler på, hvor mange smittede der er per 100.000 indbyggere.

I Sønderborg ligger incidensen på 49 per 100.000 indbyggere, og er desuden den eneste sønderjyske kommune på Sundhedsstyrelsens observationsliste.

Tidligere har incidens-tallet været helt oppe på 57, så det fortsætter altså med at gå den rigtige vej i smitteudviklingen.

Sundhedschefen i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen, har flere gange forklaret, at mange af de smittetilfælde, der har været i Sønderborg Kommune kan spores tilbage til en enkelt begivenhed.

Annonce

Besøg af testbiler

I sidste uge viste der sig desuden at være 10 elever og to lærere på Ahlmann-Skolen, som var smittet med coronavirus. Derfor holdt skolen lukket tirsdag i sidste uge, så man kunne lave smitteopsporing.

Flere gange i løbet af de seneste uger har man i Sønderborg Kommune haft besøg af Region Syddanmarks covid-19 testbiler. De har blandt andet haft parkeret ved Idrætshøjskolen, Stenbjergparken og Skansen, hvor flere hundrede mennesker er blevet testet.

Sundhedschefen har forklaret, at mange af resultaterne fra de prøver, som blev taget i sidste uge, først ville kunne aflæses i statistikken i løbet af weekenden, da der kan gå op til 72 timer, inden man får svar på sin coronaprøve.


Smittetallene i Sønderborg Kommune fortsætter med at være kritiske. De seneste syv dage er 36 testet positive for covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce