Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Cyberangreb: Alt for få virksomheder har beredskab på plads.

Centerdirektør i Andelskassen Sønderborg Michael Tamstrup. Foto: Arkiv
Centerdirektør Michael Tamstrup skriver i denne klumme, at det ikke er et spørgsmål om virksomheder bliver ramt af cyberangreb men nærmere hvornår.
Annonce

Sønderborg: For blot 10 år siden var hackerangreb ikke det store samtaleemne, når jeg mødtes med de lokale erhvervsdrivende i Sønderborg. I dag ser billedet ganske anderledes ud, og jeg oplever i stigende grad et ønske om at ruste sig mod cyberangreb. Den bekymring står virksomhederne i Sønderborg ikke alene med.42.000 virksomheder i vores region potentielt kan forvente uanmeldt besøg fra hackere.

Michael Tamstrup


Nye tal fra Købstædernes Forsikring viser, at hver anden leder i danske virksomheder med 10-49 ansatte, er bekymrede for at blive ofre for cyberkriminalitet. Men kun halvdelen af de adspurgte virksomheder har et klart beredskab, hvis cyberuheldet er ude. Og kun to ud af tre af dem har tegnet en cyberforsikring, der dækker driftstab og udgifter forbundet med cyberkriminalitet. Det er efter min mening alt for få.

Truslen om it-kriminalitet bliver i højere grad taget alvorligt. Det kan nemlig koste dyrt og potentielt få fatale konsekvenser for virksomhedernes fremtid. For 68 procent af de danske virksomheder kan forvente at blive ramt af cyberangreb, ifølge tal fra Rambøll i 2018. Og med mere end 62.000 virksomheder i Region Syddanmark, kan jeg med hurtig hovedregning tælle sammen, at 42.000 virksomheder i vores region potentielt kan forvente uanmeldt besøg fra hackere.

Det er ikke et spørgsmål, om du bliver ramt, men om hvornår. Derfor anbefaler jeg, at du har en klar plan, hvis hackerne en dag står ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce