Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Cykelparkering får et løft med 214 nye pladser

Sådan kommer de nye cykelparkeringspladser til at se ud.
214 nye parkeringspladser til cykler er på vej i Sønderborg Kommune. Nogle af dem bliver med mulighed for opladning af elcykler.
Annonce

Sønderborg: - Vi vil gerne have flere til at cykle, fordi det er sundt for mennesker og godt for klimaet, og så vil vi også gerne have masser af turister, som vil opleve vores smukke kommune fra en cykelsadel. Derfor giver det god mening at opgradere vores cykelparkering, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten) og fortsætter:

- Og vi gør det med nogle fine, enkle cykellæn i metal og træ, som ligner hinanden men alligevel kan tilpasses formsprog og arkitektur de konkrete steder. De er diskrete, når de ikke er i brug, og praktiske i brug – en rigtig god løsning.

Teknik- og Miljøudvalget, som netop har godkendt en samlet plan for opstilling af de mange nye cykellæn. Arbejdet med at finde cykellænene og de bedste placeringer er foregået i samarbejde med Cykelforum. Der skal efter planen opstilles læn til 24 cykler i Nordborg, et tilsvarende antal i Gråsten og resten syv forskellige steder i Sønderborg. Der er i budgettet for 2019-2022 afsat 800.000 kr. til forbedring af cykelparkering i kommunen.

Annonce

Flere steder rundt i kommunen

De 24 nye pladser i Nordborg placeres i samarbejde med Udviklingsforum Nordals, mens de 24 pladser i Gråsten tænkes placeres på Sildekulevej ved UlsnæsCentret.

I Sønderborg fordeles pladserne på Lille Rådhusgade, ved Rådhuset, på Perlegade ud for Danske Bank, Jernbanegade, Kastanie Alle ved henholdsvis biografen og Apotekerhaven samt på Vothmanns Plads. På Vothmanns Plads bliver der plads til 32 cykler i to etager med overdækning og med mulighed for at oplade elcykler.


Når vi gerne vil have flere til at skifte fra bil til cykel, så må vi også tilbyde nogle gode parkeringspladser. Og det bliver rigtig godt at fjerne nogle af de gamle jernstativer, der står rundt omkring og erstatte dem med nogle, der er pænere.

Næstformand i teknik- og miljøudvalget, Stefan Lydal (DF)


Alle steder bliver der mulighed for at placere et mindre antal handicap- og ladcykler i forlængelse af rækken af cykellæn.

Der er de seneste år etableret nye cykelparkeringer på Slotsgade i Gråsten, ved ungehuset Mejeriet i Sønderborg og på Strandvej tæt på Sønderborg Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce