Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dåsepant og afgifter: Dansk Folkeparti på charmeoffensiv i grænselandet

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl havde også tid til at få en snak med vælgerne under besøget i Sønderborg. Det var med corona sikker afstand. Foto: Kaspar Hvid
Tirsdag var der stort besøg i Min Købmand på Grundtvigs Allé i Sønderborg, da Dansk Folkepartis deltagere på partiets sommergruppemøde kiggede forbi til en snak om dåsepant og afgifter.
Annonce

Der var masser af croissanter og kaffe på kanden, da Dansk Folkepartis deltagere på partiets sommergruppemøde på Sandbjerg Gods kiggede forbi Min Købmand i Sønderborg til en snak om dåsepant og afgifter.

- Der er afgifter på luften i softice, og der er afgifter på luftbobler i Asti. Det er noget af det, som vi vil stille forslag om at lave om. Afgifter skal være adfærdsregulerende, men der er ingen grund til, at de er gakkede, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

Udover forslaget om at rydde op i afgifterne, så vil Dansk Folkeparti også foreslå ministrene til, at få kigget på den pantfri zone i Tyskland.

- Det kan ikke være rigtigt, at alle Tysklands andre nabolande skal betale pant, når de kører over grænsen, mens at danskerne er fritaget. Nu må ministeren simpelthen få lavet det om, og jeg tror, at der skal lægges pres på Tyskland, siger Dennis Flydtkjær.


Lige pludselig solgte vi Nutella, og så tænkte vi bare, hvad er det lige, der sker. Vi plejer aldrig at sælge Nutella. Det er vi så også holdt op med at gøre igen.

André Pickardt, indehaver Min Købmand Sønderborg


Besøget var arrangeret af De Samvirkende Købmænd i Danmark, som onsdag skal have Venstres Jacob Ellemann-Jensen på besøg i landsdelen. Han skal desuden besøge en købmand på Fyn.

Annonce

Steg med 30 procent

Lone Pickardt driver sammen med sin mand André købmandsbutikken på Grundtvigs Allé, og de har kunnet mærke, at grænsen i en periode var lukket.

- Vores omsætning steg med 30 procent, og vi overvejede, om vi skulle ansætte flere, men vi forventede, at det ikke ville vare ved, så vi lod være. Så måtte vi bare løbe det hurtigere, siger Lone Pickardt.

- Lige pludselig solgte vi Nutella, og så tænkte vi bare, hvad er det lige, der sker. Vi plejer aldrig at sælge Nutella. Det er vi så også holdt op med at gøre igen, siger André Pickardt.

Ægteparret forklarede, at de havde overvejet om de skulle have ansat to ekstra på deltid og nogle ungarbejdere, hvis den forøgede omsætning var blevet på det niveau, den havde under grænselukningen.

- Arbejdspladserne kunne jo ligeså godt være hos os, som de kunne være i Tyskland, forklarede Lone Pickardt.

Der var rigeligt med kaffe, croissanter og håndsprit til de mange besøgende fra Dansk Folkeparti. Det holder i disse dage sommergruppemøde på Sandbjerg Gods.  Foto: Kaspar Hvid
Der var 35 fra Dansk Folkeparti, som var med til besøget. Det var alt fra politikere, rådgivere og sekretariat. Foto: Kaspar Hvid
Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen-Dahl, John Wagner fra De Samvirkende Købmænd og Lone Pickardt diskuterede blandt andet, hvad man kan gøre ved grænsehandlen. Foto: Kaspar Hvid
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce