Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Danfoss, SDU og tysk universitet i Kiel knytter bånd

Danfoss Nordborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Syddansk Universitet i Sønderborg er sammen med Danfoss indgået i et projekt med Fachhochschule Kiel, som skal sikre udviklingen af den mest energieffektive løsning på markedet for pumpestyringer, der er i stor vækst.

Nordals: Det globale marked for hastighedsstyrede pumper er en milliardindustri, der vokser sig større og større i takt med den stigende urbanisering.

Derfor er et samarbejdsprojekt mellem Danfoss, Syddansk Universitet i Sønderborg (SDU) og Fachhochschule i Kiel netop gået i gang med at udvikle fremtidens hastighedsstyring til pumper. En løsning som potentielt kan betyde massive energibesparelser og dermed store reduktioner af CO2 udledningen globalt, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Konkret er det Danfoss Drives, som sammen med Danfoss Silicon Power, Center for Industriel Elektronik (CIE) ved SDU og Fachhochschule Kiel, som er samarbejdspartnere i projektet døbt "HiCoMMID", der står for står for high efficient, compact, modular motor integrated drives. På dansk bliver det til højeffektiv, kompakt og modulært opbygget motorintegreret elektrisk styring. Projektet har modtaget en bevilling på 29 mio. kr. fra Energistyrelsen.

Annonce

- Det er en betydelig mulighed for Danfoss. Vi tror på, at vi med hastighedsstyring, en integreret løsning og ultrahøj virkningsgrad sidder med den vindende formel på et voksende marked for pumpestyringer, siger direktør for Teknologi og Innovation hos Danfoss Drives, Niels Gade og tilføjer:

- En stor del af verdens pumper kører stadig direkte på elnettet. HiCoMMID-projektet vil udvikle nye løsninger, som skal gøre det attraktivt for slutbrugere at hastighedsstyre alle pumper.

Klar til at bidrage

- De teknologiske landvindinger vi har arbejdet med i den sammenhæng, vil vi overføre til dette projekt. Vi vil håndplukke de bedste løsninger, siger leder af Center for Industriel Elektronik (CIE), lektor Thomas Ebel.


Det er en betydelig mulighed for Danfoss. Vi tror på, at vi med hastighedsstyring, en integreret løsning og ultrahøj virkningsgrad sidder med den vindende formel på et voksende marked for pumpestyringer.

Niels Gade, direktør for Teknologi og Innovation hos Danfoss Drives


CIE udvikler derudover rammerne for den integrerede løsning i forhold til at finde frem til den optimale størrelse og form.

- Vi vili udvikle hardware og dens digitale tvilling, hvor vi kan simulere og forudsige, hvordan vi finder frem til den mest optimale løsning i forhold til termiske, elektriske og mekaniske interaktioner, tilføjer Thomas Ebel.

Samtidig råder CIE over særlige laboratorier, hvor de elektroniske komponenter bliver stress-testet i forhold til pålidelighed og forventet levetid.

HiCoMMID-projektet blev skudt i gang i begyndelsen af 2021 og løber frem til december 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce