Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Danmarks største padelcenter åbner i Sønderborg

Mathis Bentzen (tv) sammen med direktøren for Hanssen Ejendomme Michael Andersen. Foto: Jens Eilertsen
To haller i det tidligere Møller & Co. er lejet ud til Sønderbor Padel Club og skal rumme 15 baner, butik, loungeområde og lokale til selskaber.

Sønderborg: Danmarks for tiden største padel center åbner i Sønderborg i løbet af maj. Det skal ligge i det tidligere Møller & Co. i de to haller, der ligger ud mod Stationsvej. Centret bliver på 5331 kvadratmeter.

I december købte Hanssen Ejendomme A/S det tidligere Møller & Co., og der gik ikke lang, før der var kontakt mellem direktør Michael Andersen og investor Mathis Bentzen. Sidst nævnte bor i Vollerup og han er investor sammen med Padel Club i Kolding, der har fem centre.

Mathis Bentzen har brugt halvandet år på at finde egnede lokaler. Foto: Jens Eilertsen

- Jeg har brugt halvandet år på at lede efter egnede lokaler i Sønderborg. Du kan godt sige, at jeg har rejst Sønderborg og omegn tyndt, men det har ikke været muligt at finde noget, der kan godkendes til dette, siger Mathis Bentzen, der er rigtig glad for, at det nu bliver muligt at leje sig ind hos Hanssen Ejendomme. Alle godkendelser er i hus.

Det nye center får tre singlebaner og 12 dobbeltbaner, men der skal også være plads til et loungeområde, en padel butik og et lokale, hvor der kan holdes alt fra polterabend til teambuilding.

Annonce

Spanske eksperter på vej

Michael Andersen er ikke i tvivl om, at håndværkerne nok skal være færdige til maj, og Mathis Bentzen fortæller, at han har forbindelser i Spanien, der sammen med Kina et størst, når vi taler om fremstilling af padel tennis baner. Derfor er lykkedes at købe de 15 baner, som installeres af montører fra Spanien.

- Hvor tilfreds er du med de nye lokaler - på en skala fra 0-10, hvor nul er ikke tilfreds og 10 er meget tilfreds.

- Jeg lander på otte.

- Hvorfor ikke 10?

- For at bringe den op på 10, skulle jeg have en nybygget gymnastikhal med 12 meter til loftet. Her er der vel otte mener, men jeg er altså rigtigt glad for lokalerne, siger Mathis Bentzen.

Annonce

Hurtigt voksende

Mathis Bentzen har boet 12 år i Spanien, hvor padel er meget større end i Danmark, og han var ivrig spiller. Da han bosatte sig i Vollerup og så, at der ikke var et padel tennis anlæg i Sønderborg, gik der ikke lang tid, før han begyndte at kigge sig omkring efter egnede lokaler. Ifølge Michael Andersen, der selv vil spille i Sønderborg, og investoren, så er padle tennis den sportsgren, der vokser hurtigst i Danmark og Europa.

De to siger næsten i munden på hinanden, at en af de store fordele ved padel tennis er, at en 65-årig kan spille mod en 25-årig, uden at blive blæst af banen. Det er således en god sport for familier. Der findes ingen liga, og konceptet i Sønderborg bliver da også sådan, at man kan komme ind fra gaden og leje baner på timebasis.

Annonce

Ikke noget at skulle have sagt

Mathis Bentzen er fra Skanderborg, men da han for tre år siden valgte at flytte fra Spanien til Danmark, fordi familien ville give børnene en dansk opvækst, faldt valget på Sønderborg.

- Når du er gift med en kvinde fra Sønderborg og vælger at vende hjem til Danmark, så har du ikke noget at skulle have sagt, siger Mathis Bentzen.


Når du er gift med en kvinde fra Sønderborg og vælger at vende hjem til Danmark, så hr du ikke noget at skulle have sagt.

Mathis Bentzen


Han har i alt fire børn - to med sin nuværende hustru. Tre børn er med i Danmark.

Når Mathis Bentzen ikke leder efter egnede lokaler til padel tennis, udvikler han apps til hoteller og restauranter forrtrinsvis i Spanien, Rumænien og England.

Padel tennis

Padel er en blanding mellem tennis og squash. Det spilles primært som double på en lukket bane omgivet af vægge af glas og hegn af metal.

Banen er en tredjedel af størrelsen på en tennisbane.

Bolden spilles op ad en hvilken som helst væg, men må kun ramme gulvet én gang, før den returneres. Der scores point, når bolden hopper to gange på konkurrenternes banehalvdel.

Man spiller med en kort, strengfri ketcher, der har en overflade med huller og en tennisbold med lavere tryk end normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce