Annonce
Ugeavisen Sønderborg

De unge fyre sjældne gæster ved tøjmarked

Et udpluk af pigerne bag tøjmarkedet. Det er fra venstre Ida von Oldenburg, Mette Uldall Juhl, Stina Andersen, Ida Bøving og Yasmin Larsen. Foto: Jens Eilertsen
En gruppe piger og kvinder fra Sønderborg Ungeklimaråd arrangerede lørdag genbrugs tøjmarked i Mejeriet. Sælgere og købere var stort set kun piger og unge damer. Men det er der en forklaring på.
Annonce

Sønderborg: Der er mørkt i Mejeriet, men stemningen fejler ikke noget ved lørdagens tøjmarked. I alt er der 13 stande - det skulle kun have været 10. Men de første blev revet væk, og så blev der gjort plads til yderligere tre, som også blev optaget hurtigt. Standene blev afhændet via facebook, siger 19-årige Mette Uldall Juhl og 23-årige Ellen Lykkeby Myhrmann, der også fortæller, at der er flere end 13 sælgere af tøj. Flere af standene har nemlig flere end en sælger.

De to medlemmer af Sønderborg Ungeklimaråd glæder sig selvfølgelig over, at klimarådets første arrangement er en succes. Det er ikke meningen, at tøjmarkedet skal give penge til klimarådet. Formålet er at vise de unge, at genbrug er i orden.

- Vi får kun 20 kroner pr. stand, og dem har vi brugt til at købe kage, siger Mette Uldall Juhl og Ellen Lykkeby Myhrmann.

Drengene laver cykler

Der er stort set ingen drenge eller unge mænd til tøjmarkedet. Både sælgerne og køberne er stort set kun piger og unge kvinder og gruppen bag består kun af kvinder og piger. Det skyldes ikke, at drengene ikke interesserer sig for klima og genbrug af tøj, men de arbejder i en cykelgruppe, fortæller Mette og Ellen.

Tøjmarkedet er Sønderborg Ungeklimaråds første arrangement. I slutningen af januar lader rådet igen høre fra sig. Det sker, når der sendes et spørgeskema ud til kommunens unge. Rådet vil gerne vide, hvilke bekymringer de unge har, når vi snakker klima.

Vi fik kun 20 kroner pr. stand, og dem har vi brugt til at købe kage.

Mette Uldall Juhl og Ellen Lykkeby Myhrmann

Klimarådet

Mette Uldall Juhl holdt for to år siden op med at spise kød. Hendes familie er ikke vegetarer, men de spiser mindre kød. Lidt fisk af og til kan hun godt spise. Den 19-årige Sønderborg-pige fortæller, at hun fysisk ikke mærkede noget, da kødet forsvandt fra hendes tallerken.

Ellen Lykkeby Myhrmann er 23 år. Hun spiser mindre kød end tidligere. Ligesom Mette Uldall Juhl går hun gerne i genbrugstøj.

Begge er medlemmer af Sønderborg Ungeklimaråd, der er en arbejdsgruppe nedsat under Sønderborg Ungeråd. Arbejdsgruppen er nedsat i forbindelse med EU-projektet EYES (Engaging Youth in Sustainable Energy Planning), der er medfinansieret af EUs Erusmus+ program, der egentlig har til formål at lære unge verden at kende.

En enkelt herre blandt sælgerne. Foto: Jens Eilertsen
Der var bud om de 13 stande. Foto: Jens Eilertsen
Pigerne var i overtal. Foto: Jens Eilertsen
Brugt tøj hitter blandt de unge. Foto: Jens Eilertsen
Tøjmarkedet var første arrangement fra ungeklimarådet. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce