Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Debat: Sørgeligt at Sydbank lukker i Nordborg

Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

Læserbrev: Vi har netop modtaget meddelelse om, at Sydbank lukker sin afdeling i Nordborg den 28. januar 2021. Dermed er 6430-området med cirka 9000 indbyggere uden pengeinstitutter – en sørgelig udvikling. Sydbanks motto er ”Hvad kan vi gøre for dig” og det står nok ikke længere til troende.

Som medarbejder i 46 år i Sydbank, Nordborg er det sørgeligt at se den udvikling. Da Sparekassen blev sammenlagt med Sydbank, var vi cirka 60 medarbejdere i Nordborg region. Da var der liv i kludene og Sydbank havde over 60 procent af det nordalsiske marked.

Medarbejderne og kunderne var glade for Sydbank, der var et pengeinstitut, man kunne stole på og hvor man fik en venlig og kompetent betjening af engagerede medarbejdere.

Der er sket en uheldig udvikling i Sydbank, der ikke mere er så villig med at låne ud til huskøb på Nordals, der er indført negativ rente for indeståender over kroner 100.000 og på foreningssiden er der indført negativ rente fra første kr. og desuden en afgift på kroner 1200 årlig. Det er meget for de små foreninger og vil fremme ”cigarkassesystemet”, idet små foreninger vil beholde pengene derhjemme og betale kontant.


Dermed er 6430-området med cirka 9000 indbyggere uden pengeinstitutter – en sørgelig udvikling.

Grete & Ejgil Jacobsen, Nordborg


Kommunen, BMC-fonden og Linak har store planer for Nordals med ferieresort, naturpark o.m.a., der vil bevirke en øget turiststrøm til Nordals – og så er det sørgeligt, at der ikke er eet eneste pengeinstitut i området. Man må håbe at det kommende ferieresort får et vekselkontor for alle de udenlandske gæster, som forhåbentlig finder vej til Nordals. Kommunen er p.t. i gang med at forskønne Nordborg, Havnbjerg og Guderup, og det er vi meget glade for på Nordals.

Vi håber på, at Sydbank vil genoverveje lukningen i Nordborg og den hårde, kundeuvenlige politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce