Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Den første ansat i succesfirma: Nu er der gået 25 år uden en eneste sygedag

Jan Petersen har 15. januar 25 års jubilæum hos Sønderborg-virksomheden MiniBooster, der fremstiller hydraulik og er på markedet rundt i verden. Foto: Kasper Roed
Den 15. januar 1996 blev Jan Petersen ansat som den første medarbejder i virksomheden miniBOOSTER. Nu kan han fejre 25 års jubilæum uden en sygedag i en virksomhed, der har udviklet sig til en stor international succes med kunder over hele kloden.
Annonce

Sønderborg: Havde 55-årige Jan Petersen været en gennemsnitlig dansker, havde han de sidste 25 år været væk fra sin arbejdsplads i sammenlagt 175 dage. Nu er Jan ikke på nogen måde gennemsnitlig, for han må have et jernhelbred. I de 25 år han har været en del af teamet hos Sønderborg-virksomheden miniBOOSTER, har han nemlig ikke haft en eneste sygedag.

Den 15. januar 1996 blev Jan Petersen ansat som den første medarbejder i nystartede miniBOOSTER, der fremstiller hydraulik til blandt andet gravemaskiner. I de 25 år har virksomheden samtidig udviklet sig til en stor international succes med kunder over hele kloden.

Annonce

Drømmejob på Danfoss

Jan Petersen er opvokset i Broager, hvor han gik ud af 10. klasse og blev uddannet maskinarbejder for at læse videre til maskinteknikker.

Da han ikke umiddelbart kunne få sit ønske opfyldt om at blive ansat på Danfoss, indskrev han sig til maskinmesteruddannelsen i Fredericia og var klar til at flytte mod nord. Flyttekasserne måtte dog kort før uddannelsesstart pakkes ud. Drømmejobbet var i hus.

På Danfoss mødte Jan Petersen de ingeniører, som havde planer om i eget regi at starte en produktion af hydrauliske trykforstærkere. Igen var han parat og blev som den første medarbejder ansat i miniBOOSTER, der den gang kun var et par år gammelt.

I dag sidder Jan Petersen produktionschef med ansvar for alt lige fra indkøb og kontakt til underleverandører til slutkontrol og levering.

Annonce

Båd, billard og golf

Privat bor Jan Petersen i Egernsund med hustruen Gitte. Sammen har de to børn, Annette på 27 år arbejder i shoppingcentret Borgen i Sønderborg, mens Morten på 25 år læser til pædagog i Odense.

Når vejret tillader det, går Jan og Gitte gerne ombord i deres motorbåd, der har kajplads i Marina Minde, for at tage en tur på Flensborg Fjord.

Jan er desuden sportsmand. To gange har han vundet landsmesterskabet i karambole billard og vundet det jyske mesterskab fem gange. I dag er det grønne klæde på billardbordet dog skiftet ud med de grønne greens på Benniksgaard Golfklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce