Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Den lille slagter på Kær er blevet stor

Sune Hansen har været med i et af Price-brødrenes tv-programmer.
Der var ikke mange, som troede, det ville gå, da Sune Hansen åbnede Rønhaveslagteren i 2013. Men han er her endnu og medarbejderantallet og kvadratmeterne er vokset fra 1 og 80 til 13 og 500.
Annonce

Hesthave: Der var ikke mange, som levnede Sune Hansen en chance, da han i 2013 sagde sit job som slagter i SuperBrugsen i Gråsten op for at gå all in på Rønhaveslagteren. En slagterbutik langt ude på Kær i en tid, hvor andre slagtere havde kniven for struben - det kunne da ikke gå andet end galt.

Men det er gået godt for slageren, der ligger helt derude, hvor kragerne vender. Antallet af medarbejdere er vokset fra 1 til 13 og kvadratmetrene er fulgt med. Der blev lagt ud med 80 kvadratmeter og nu er tallet 500.

Annonce

Fantastisk gårdmiljø

Hvad er det, der gør, at Sune Hansen overlever i en trængt branche. Det vil vi finde ud af, og derfor kører vi mod Hesthave. Det er der, slagterbutikken har til huse. Den er indrettet i en tidligere gård, der er ejet af Sune Hansens kærestes forældre. Derfor var det også muligt for ham at komme i gang uden den helt store investering.

Det første kunderne oplever er et hyggeligt gårdmiljø med røde indfatningerne i de velholdte bygninger, som rummer ferielejligheder og anden handel. Foran slagterbutikken står der stole og borde, og det hele emmer af idyl denne solskinsformiddag.

Inde i butikken er der mindst to kunder ad gangen i den time, ugeavisen er på besøg. Danskere og tyskere køber ind til grillen og køkkenet. Det er især pølser og pålæg, der langes over disken. Rønhaveslagterens pølser uden smagsforstærker er populære langt uden for kommunegrænsen.

Annonce

Fra Tinglev

Sune Hansen er fra Tinglev, men han fik sin uddannelse hos SuperBrugsen i Gråsten, fordi kæresten er fra Sønderborg. I to år arbejdede han i Århus, mens kæresten studerede, og da hun i 2012 ville tilbage til Sønderborg, fulgte han med og fik arbejde som svend i SupeBrugsen i Gråsten.

På det tidspunkt var ideen om at blive selvstændig begyndt at vokse - men finanskrisen havde ikke helt fortaget sig, og det var nok tvivlsomt, om der var pengeinstitutter, som ville låne en slagter på godt 20 år penge til at åbne en butik derude, hvor kragerne vender.

Men ideen om en butik på Kær ville ikke forsvinde, og i 2013 indrettede kærestens forældre et lokale på 80 kvadratmeter til Sune Hansen, der drev den nye butik samtidig med, at han passede jobbet i Gråsten. 1. maj 2013 fik han sit CVR-nummer og om sommeren nød han godt af ferielejlighedernes gæster og andre turister. Det gik så godt, at han fandt det mest fair at sige jobbet i Gråsten op.

Annonce

Leverede til price

I dag finder både sønderborgere og turister vej til Hesthave, og slagteren har fået flere faste udenbys kunder takket være ferielejlighederne. Blandt dem er den prisbelønnede Rasses Skovpølser i Skanderborg. Den aftale kom i stand, fordi indehaverens forældre var på ferie på Kær og købte ind i Rønhaveslagteren. De fik vareprøver med hjem til deres søn, der nu køber 2000 pølser ad gangen.

Sune Hansen har også i to år leveret pølser til Price-brødrenes butikker, og han var med i en af deres tv-udsendelser.

Annonce

Kun dansk

Slagteren på Kær mener selv, at en del af hans succes skyldes, at han kun køber dansk kød. Butikken får svinekød fra Svendborg Slagtehus, og det kommer fra svin fra området. Limousinekvæget har græsset ved Mariager Fjord, lammekødet kommer fra Skærbæk og kyllingerne fra Jelling.

- Der er ikke noget galt med kød fra Australien, Holland, Irland og Tyskland, men jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal købe udenlandsk kød, når det danske er mindst lige så godt. Det er da både godt for statskassen og miljøet, at vi køber lokalt, siger Sune Hansen, der af og til ringes op af sælgere, der vil afhænde udenlandsk kød. Det slutter tit med, at de siger: Nåh ja, det er dig, der kun vil købe dansk kød.

- Det er også mit indtryk, at du har en fordel, når du har få leverandører. Vi snakker sammen - det kan jeg lide, siger Sune Hansen.

- Du mener, at du har overlevet i snart otte år, fordi du kun bruger dansk kød?

- Det er en del af det. Men vi skal hele vejen igennem gøre vores arbejde ordentligt. Jeg finder det også vigtigt, at medarbejderne har det godt. Vi har lige fået en massageordning, og tre til fire gange om året laver vi noget sammen. Næste gang skal vi på Baltic og spise, siger Sune Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce